Premierul a precizat astăzi, 9 aprilie, că din 1 iunie toate restricțiile vor fi relaxate, iar după ce vor fi imunizate 10 milioane de persoane se are în vedere renunțarea la masca de protecție.

De asemenea, Cîțu a precizat că relaxarea restricțiilor se va face în două etape, treptat.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape. 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal.

Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte. Fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vaccinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a făcut anunțul:Fără mască de protecție din august. Care sunt condițiile?

Florin Cîțu a scris pe pagina de Facebook care este obiectivul Guvernului pe care îl conduce.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține. Până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane.  Până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris premierul.

La începutul lunii aprilie, șeful Executivului a declarat că se va constitui un comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021.

„Vă dau două orizonturi. 1 iunie – cu 5 milioane de persoane vaccinate, adică aproape 35% din populație. Finalul lunii iulie – când o să avem 10 milioane de persoane vaccinate. Asta înseamnă 70% și atunci o să putem să vorbim de o relaxare și mai mare”, a subliniat miercuri Florin Cîțu.

Conform coordonatorului campaniei de vaccinare împotriva COVID-19,Valeriu Gheorghiță, în luna aprilie procesul de imunizare va crește la 100.000 de persoane pe zi.