În cadrul programului de Telemedicină în Epilepsie, iniţiat de Cluburile Lions din Cluj-Napoca şi dr. Bogdan Florea, medic primar în neurologie din Cluj, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc este cel de-al zecelea Centru de Epilepsie şi Monitorizare EEG.

Astfel, datorită donaţiei Fundaţiei Globalworth oferită organizaţiei Lions Club, Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc va beneficia de un aparat EEG a cărui valoare se ridică la suma de 25 de mii de euro. Acesta va ajuta la diagnosticarea şi îngrijirea pacienţilor care suferă de epilepsie.

Aparatul anterior amintit va fi utilizat pentru diagnosticarea completă şi precisă a suferinzilor cu epilepse din judeţul Harghita, precum şi a celor care se află în regiunile alăturate.

De asemenea, el va asigura şi supravegherea în timp a evoluţiei bolii.

Bogdan Florea: „Impactul pozitiv cel mai mare este la nivelul pacienților”

„E o mare bucurie ca exact în această zi de vineri, 26 martie 2021, când lupta împotriva epilepsiei este sărbătorită la nivel mondial, să fie inaugurat cel de-al zecelea Centru de Epilepsie, în cadrul Spitalului Județean Miercurea Ciuc, unde am găsit profesioniști adevărați, dispuși să se perfecționeze și să între în contact cu specialiști de renume din țară și din străinătate.

Dar impactul pozitiv cel mai mare este la nivelul pacienților, care vor putea beneficia de examinări complete fără a mai fi nevoiți să parcurgă drumuri costisitoare și obositoare până la cel mai apropiat centru universitar.

Vor beneficia astfel de consultanță medicală de cel mai înalt nivel chiar la ei acasă. Și pentru această mare realizare le suntem recunoscători finanțatorilor, fără de care nu am fi putut anunța această veste importantă, precum și autorităților locale, care ne-au oferit tot sprijinul și pe care ne bazăm în continuare pentru a asigura buna funcționare a Centrului de Epilepsie și Monitorizare de la Miercurea Ciuc.” a spus dr. Bogdan Florea, medic neurolog, fondatorul și coordonatorului rețelei Telemedicină în Epilepsie din România