Deși ar putea fi o glumă, situația este cât se poate de reală.  Autoritățile centrale au rămas fără hârtia specială necesară cărților de identitate.

Prin urmare, vor fi eliberate doar cărțile de identitate în sistem de urgență.

Acest lucru se va întâmpla  până în februarie, când se vor cumpăra noi stocuri.

Termenul de 30 de zile este cel maximum pentru eliberarea unei cărți de identitate.

În condiții normale, cu hârtie suficientă, o carte de identitate se eliberează la urgență în termen de 3 zile, iar în mod obișnuit între 7-10 zile.

Cererile  pentru eliberare se depun în continuare, doar timpul de eliberare a crescut.

DEPABD a rămas fără hârtie-Cărțile de identitate, eliberate doar în cazuri speciale

Pe pagina oficială nu este nicio informare în acest sens, dar structurile județene au primit astfel de comunicări, cu data de azi.   Intrigant este că   măsura  se aplică din data de 12 ianuarie, relatează PresaSM.

La Satu-Mare a ajuns o astfel de informare, potrivit sursei citată mai sus.

Pentru noi achiziții de hârtie, DEPABD așteaptă noul buget, din luna februarie ac.

Autoritățile vor trebui, însă, să facă stocuri serioase de hârtie. De anul acesta,  actele de identitate se vor elibera de la vârsta de 12 ani.

De asemenea, va fi introdusă și cartea de identitate electronică, iar termenul de valabilitate va fi redus.

Acesta va fi de 6 ani pentru pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, 10 ani pentru cele cu vârsta de peste 18 ani, iar după vârsta de 70 de ani, valabilitatea devine nedeterminată.

Până vor soluționa autoritățile problema stocului de hârtie pentru buletine, structurile județene trebuie să se asigure că distanțarea socială se va respecta mai ales în luna februarie, când oamenii vor da năvală să ridice cărțile de identitate.

Potrivit unei statistici a structurilor de evidență a populației,  zilnic se înregistrează în medie 200 de cereri pentru eliberarea cărților de identitate.

Cele mai multe se formulează pentru expirarea termenului de valabilitate.