O arădeancă s-a stins din viață la doar 28 de ani, pe masa de operație a unui spital din localitatea italiană Perugia

O arădeancă s-a stins din viață la doar 28 de ani pe masa de operație a unui spital din localitatea italiană Perugia. Ioana Lingurar era din Arad, dar era stabilită de mai mulți ani în Italia. Ea era căsătorită cu Gianni și aveau împreună doi băieți de cinci, respectiv zece ani.

În jurul morții Ioanei planează încă un mare mister, scrie La Nazione.

„Ioana, mamă a doi copii și rezidentă la Colle San Paolo (Tavernelle) împreună cu partenerul ei italian, nu fusese încă operată când a intrat în stop cardiac pentru prima dată. Una dintre ipoteze ar fi legată de efectul anesteziei la care fusese supusă. Dar este încă prea devreme pentru a exclude posibilele probleme de sănătate anterioare și niciodată constatate ale tinerei care ar fi putut provoca moartea subită”, scrie La Nazione.

„Medicii încercaseră totul, dar, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, inima i se oprise. Sâmbătă, familia – asistată de avocatul Alessandro Vesi – a depus o plângere la postul de poliție din Santa Maria della Misericordia cerând clarificarea incidentului. Procurorul a dispus imediat sechestrul cadavrului pentru efectuarea autopsiei, dosarele medicale ale femeii, atât la Santa Maria della Misericordia, cât și la Villa Fiorita (unde fusese internată în spital pentru operație) și identificarea imediată a medicilor pe care le s-a ocupat de operație”, mai notează sursa citată.

Arădeanca a făcut două stop-uri respiratorii după administrarea anesteziei de către medici

Ioana a fost pregătită pentru o intervenție chirurgicală simplă. Conform celor planificate a doua zi ar fi trebuit să fie externată. Intervenția chirurgicală de la șold necesita doar o anestezie locală.

Ioanei Lingurar i s-a făcut anestezia, dar a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp. Ulterior ea a fost transferată la spitalul din Perugia. Acolo tânăra a mai suferit încă un stop cardio -respirator și medicii n-au mai putut-o salva.

Autoritățile italiene abilitate efectuează cercetări în acest caz pentru a stabili cu certitudine cauzele regretabilului deces.