De atunci, USR PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare, lucru care ar destabiliza teribil România, în plină pandemie. Criza politică dintr-o țară se reflectă inclusiv la nivelul cursului valutar și în relațiile externe.

Despre această situație, una dintre cele mai vehemente voci din PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, spune că membrii USR PLUS ar trebui să lase aberațiile și să se concentreze pe planul guvernării.

„Cu adevărat trebuie să ne înțelegem şi să fim mai liniștiți. Noi nu avem altă construcţie politică posibilă. Nu vă spun că în seara asta, după şedinţa de coaliţie, va ieşi fum alb. Probabil ambele partide îşi vor menţine poziţiile de forţă.

Nu se pune problema ca Florin Cîţu să plece. Eu voi propune şi un vot de susţinere pentru a se vedea că suntem în jurul lui. Preşedintele Klaus Iohannis se află într-un parteneriat de susţinere cu premierul.

Florin Cîțu, în grațiile lui Iohannis

Luni, 19 aprilie, este așteptată o decizie în cadrul coaliției de guvernare. Cîțu are susținerea declarată a tuturor liderilor din PNL și UDMR. Este, de asemenea, susținut de președintele Iohannis.

„Florin Cîţu ştie perfect relaţii financiare internaţionale şi economie, aşa că nu avem altă variantă mai bună decât el pentru postul de premier. Îi aşteptăm pe cei din USR PLUS să-şi aleagă alt ministru al Sănătăţii. Nu am greşit cu absolut nimic. Suntem responsabili, vrem să guvernăm pentru români. Ce se întâmplă acum în spaţiul public nu ne ajută nici ca ţară, nici ca politică. Îi aştept pe cei din USR PLUS să nu vină cu aberaţia de a schimba premierul. I-aş susţine dacă ar fi de acord să introducem două tururi de scrutin şi alte politici”, a declarat Rareş Bogdan.

Cei din USR Plus au cerut liberalilor să-i asigure în scris că premierul nu va mai revoca miniștri. Peneliștii, însă, nici nu vor să audă de asta. Ba mai mult, aflat într-o vizită în Maramureș, Orban a declarat că oricare ministru nu-și face treaba, poate pleca acasă.