Dispoziția de convocare a Consiliului Local Timișoara a fost publicată în ultima zi a anului trecut, de către reprezentanții primăriei în cadrul ședinței extraordinare. După ce PNL și USR PLUS au reușit să finalizeze negocierile, pe data de 5 ianuarie se va organiza, la Filarmonica Banatului, o ședință cu privire la alegerea celui de-al doilea viceprimar al orașului.

În cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie, Ruben Lațcău a fost ales primul viceprimar al Timișoarei, acesta având absolut toate voturile exprimate în favoarea sa. La momentul respectiv exista și o propunere din partea celor de la PNL respectiv, Cosmin Tabără, fiind votat numai de către colegii săi. Potrivit reprezentanților celor două partide, acesta urmează să fie votat din nou.

Cel de-al doilea viceprimar nu a fost ales nici după 3 luni de la alegeri. De ce?

În ciuda faptului că au trecut mai mult de trei luni de la desfășurarea alegerilor, cel de-al doilea viceprimar al Timișoarei nu a putut fi desemnat din două considerente, precum nefinalizarea negocierilor a PNL și USR PLUS cu privire la deținerea majorității în Consiliul Local Timișoara și CJ Timiș și un consilier local de la PSD fiind ales în funcția de senator, necesitându-se astfel înlocuirea sa.

„Am reușit să facem alianța la nivelul județului. USR PLUS va guverna împreună cu PNL la nivel de județ, ca și la nivel național, și inclusiv la nivelul Timișoarei. După rezultatul de la CJ, Dominic Fritz va convoca plenul. Durează o perioadă, va fi probabil săptămâna viitoare (…) Problema la CL Timișoara este că o persoană de la PSD a mers în Senat și nu este validat tot consiliul local.

Există o ordonanță prin care domnul Orban, imediat după alegeri, a zis că trebuie validați toți consilierii locali sau județeni, pentru votarea viceprimarului sau a vicepreședintelui”, explica noul vicepreședinte al CJ Timiș, Cristian Moș de la USR.

Potrivit listei înaintată de către PSD, în mod normal, odată ce Sebastian Răducanu iese din peisajul Consiliului Local, din funcția de senator de Timiș, în CJ Timișoara ar trebui să sosească Ioan Szatmari, care în trecut a mai deținut și funcția de consilier județean.