Calm și rațional, deputatul brașovean Tudor Benga, analizează situația și arată că sunt mulți alegători USRPLUS care îi critică.

„No bun, acum că suntem finalmente un singur partid,  USRPLUS, după decizia judecătorească definitivă de vineri, poate ne vine nițel și mintea la cap. Fiindcă așa cum arată lucrurile azi, pe drept sau pe nedrept, noi ieșim deocamdată ăia mai șifonați din scandalul curent(…). Însă dincolo de asta realitatea simplă e că eu nu prea aud alegători ai PNL-ului vociferând la Cîțu sau la Orban că ce neprincipiali sunt și ce urât se poartă cu partenerii de coaliție. Aud însă o grămadă de voci de la alegătorii noștri care ne zic să ne băgăm mințile în cap, că nici VV nu e fără de prihană, și să ne vedem frumușel de treabă că mai nimeni din afara partidelor n-are chef de circotecă politică acum ci de scos țara din pandemie (…)

Unu, e că mandatul nostru a fost tot timpul unul de reformă profundă și că treaba asta nu se face doar la Guvern ci mai ales la Parlament. Câtă vreme proiectele de reformă electorală stau la sertar, comisia de cod electoral e amânată pentru sfântu’ așteaptă,  despre reforma administrativă nu zice leadershipul coaliției nici psss, pensiile speciale sunt doar luate din vârful parlamentar dar in rest neatinse, ei bine câtă vreme noi nu începem să punem piciorul în prag pentru reformă la Parlament degeaba o să țipăm că suntem trași pe margine la Guvern.‟

Tudor Benga avertizează:

„Doi, că eu unul nu voi vota nici o moțiune de cenzură împotriva propriului meu guvern. Aberații d-astea n-a mai făcut decât Dragnea și minionii lui de parlamentari PSD. Cu tot respectul dar eu nu vreau să ne facem de băcănie după ce i-am înfierat atunci ca pe rușinea Europei, Florin Cîțu nu este Sorin Grindeanu oricât de supărați am fi noi pe el acum, și nici parlamentarii USRPLUS nu sunt roboței docili care să se execute oricând simte șefimea nevoia să se cocoșească. În același timp însă eu nici nu voi mai vota la Parlament orice proiect vine de la Guvern sau partenerii de coaliție doar fiindcă e al nostru și aia e. Avertizez de săptămâni bune conducerea pe subiectul ăsta și dacă prioritățile legislative de reformă ale USRPLUS nu încep să apară repejor pe ordinea de zi eu unul îmi rezerv dreptul să-mi folosesc votul în consecință.‟

Deputatul USRPLUS Tudor Benga trage concluzia

„Realitatea seacă e că pe oameni puțin îi interesează dinamica din coaliție sau pe cea din interiorul partidelor. Iar eu, ca om ales în conducerea USRPLUS pe listele opoziției interne, am învățat pe propria piele acest adevăr dureros. Pe oameni îi interesează în mod covârșitor rezultatul, nu procesul. Iar deși eu continui să cred că pe termen lung lucrul ăsta ne costă pe toți,  rămân totodată și la credința fundamentală a procesului democratic care zice că alegătorii au întotdeauna dreptate. Iar alegătorii în clipa asta zic că singura prioritate e să scoatem țara din criză, nu să o băgăm în alta‟, încheie deputatul.