Deputatul PNL de Alba-Iulia, Florin Roman, spune că este dreptul partenerilor de coaliție să nominalizeze un nou ministru al Sănătății. În opinia acestuia, dacă portofoliul ar ajunge la liberali, o singură persoană ar fi potrivită: Nelu Tătaru.

„ Premierul Florin Cițu are toată susținerea PNL in decizia de a renunța la ministrul Sănătății, dar și la secretarul de stat, urmare a unui șir întreg de bâlbe ale celor doi.

Dl Voiculescu nu a înțeles ca in guvern se joaca in echipă, nu la individual compus, pe rețele de socializare.

Coaliția de dreapta merge mai departe. O țară și o guvernare responsabilă nu se împiedică într-o persoană, indiferent de numele ei.

Citește și  ce anunț a făcut Dan Barna

E important ca noul ministru propus sa fie instalat rapid, mai ales că pandemia încă face ravagii.

Este dreptul colegilor de coaliție de a nominaliza noul ministru, însă, ca părere personală, nu e timp de noi experiențe nefaste!

Unul a confirmat ca știe ce are de făcut…Nelu Tătaru!”, a scris deputatul Roman pe pagina persoanlă de Facebook.

Deputatul Roman îl vrea pe Nelu Tătaru la ministerul Sănătății. În USR e supărare mare

Dacă până acu, tensiunile politice erau în coaliție, acum acestea s-au transferat îm USR. Dacian Cioloș este supărat pe Dan Barna, întrucât nu l-a anunțat de îmtâlnirea cu premierul și pentru faptul că a acceptat interimatul la conducerea Ministerului Sănătății.

Pe de altă parte, liberalii, prin vocea lui Orban, spun că formula actuală a coaliției este cea mai potrivită.

„Am luat act de decizia domnului prim-ministru Florin Cîţu de a elibera din funcţie ministrul Sănătăţii. Aşa cum am declarat şi luni după şedinţa coaliţiei este nu numai dreptul, ci este obligaţia premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni atunci când este necesar, pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare şi servirea interesului public chiar şi prin schimbarea unui ministru”, a declarat Ludovic Orban.