Fiind unul dintre cel mai mare castel din Europa, Castelul Corvinilor impresionează prin locul unde a fost construit și poveștile nemuritoare ce-i dau o aură aparte față de restul. În castel se poate intra doar prin prin traversarea unui pod îngust.

Construit de liderul militar Ioan de la Hunedoara la mijlocul secolului al XV-lea, Castelul Corvinilor a rezistat timpului și se impune și astăzi ca o construcție demnă să fie admirată de toată lumea.

Structura construcției a fost construită peste rămășițele unei vechi întărituri. Castelul e structurat în patru secțiuni:

  1. Sala Dietei;
  2. Sala Cavalerilor;
  3. Turnul buzduganelor;
  4. Bastionul Alb;

Castel de poveste construit peste rămășițe

Încă de la primele priviri spre castel descoperim numeroase turnuri circulare și dreptunghiulare care erau folosite atât pentru apărare cât și pentru încarcerarea prizonierilor. După moartea lui Ioan de la Hunedoara, castelul a recut printr-un declin rapid.

Structura castelului e în stil arhitectural gotic, iar după moartea arhitectului nu s-au mai făcut reparații la niciuna dintre cele patru secțiuni sau turnuri circulare.

După două secole, castelul medieval a primit undă verde pentru intrarea în reparații, muncitorii lucrând la castel pentru ca ca structura să reflecte modul în care ei credeau că ar trebui să arate un castel gotic.

Din legendele urbane se zice că Vlad Țepeș a petrecut în jur de șapte ani în temnițele Castelului Corvinilor, eveniment ce l-a făcut pe domnitorul român să înnebunească.

De asemenea, pe lângă capela pe care Ioan de Hunedoara a zidit-o, există o fântână cu o adâncime de 30 metri.

Conform spuselor din bătrâni, fântâna a fost săpată de prizonieri turci, cărora li s-a promis libertatea doar dacă vor ajunge până la apă. Din nefericire, după 15 ani de muncă istovitoare, când prizonierii au reușit să pună ultima cărămidă la fântână, conducătorii nu și-au respectat promisiunea. Pe zidul fântânii există o inscripție ce spune că ,,apă ai, inimă n-ai”.