Din primele analize ale arheologilor din Patagonia, mamiferul, neidentetificat până la acest moment, ar fi trăit în urmă cu 74 de milioane de ani.

Anunțul a fost făcut de Institutul Chilian Antarctic(INACH)

În zona în care au apărut misterioasele fosile, au mai apărut de-a lungul timpului rămășite misterioase ale unor specii de mamifere.

”Descoperirea este esenţială pentru cunoaşterea acestei noi specii mezozoice şi extrapolarea informaţiilor la alte mamifere descoperite în Argentina. Desigur,   în restul Gondwana (un supercontinent străvechi din emisfera sudică)”, a declarat paleontologul argentinian Agustin Martinelli, care a participat la cercetări, citat de AFP.

 Patagonia, zona dinozaurilor

De altfel, oamenii de știință sunt fascinați de Patagonia, datorită descoperirilor pe care le-au făcut, de-a lungul anilor.

Una dintre cele mai fascinante a fost cea privind rămășițele unor dinozauri care au trăit în urmă cu 140 de milioane de ani în urmă.

Este vorba despre titanozauri. Aceșția mai sunt cunoscuți sub denumirea de dinozauri cu gâtul lung. Se afirmă că ar fi prima specie de dinozauri.

O altă descoperire care a marcat lumea științei a fost cea din sudul Franței, dată publicității pe 17 martie ac.

Potrivit AFP, au fost găsite oseminte umane, a căror vechime este de 450 000 de ani.

“Când aveţi un fragment de 40 de centimetri, veţi spune imediat că el a aparţinut probabil unui om. Dar când găseşti un fragment de doar câţiva centimetri, ştiind că există 122 de specii fosile descrise şi găsite în acea peşteră, suntem foarte atenţi înainte de a afirma că el provine de la un om

Ca urmare, este vorba despre un fragment de peroneu. Mai avem şi altele în acel sit, cu care am putut să îl comparăm. Avem chiar şi un alt fragment care ar putea să aparţină aceluiaşi individ”, au precizat cercetătorl pentru AFP.

Evident, scepticii au cerut efectuarea unor teste de laborator, de secvențiere ADN, însă, arheologii au menționat că nu este posibil pe oseminte atât de vechi, notează sursa citată.