Au pornit în căutarea urmelor de dinozauri și le-au găsit în zona de vest a Bazinului Hațeg, este anunțul făcut de Muzeul de Istorie al Ungariei.

Potrivit agenției de presă MTI, echipa internațională de cercetare din Ungaria  a fost condusă de paleontologul  Gabor Botfalvai.

Situl unic al dinozaurilor din Transilvania a fost cartografiat înaintea Primului Război Mondial de către geologul ungar Ottokar Kadic. Acesta este cunoscut pentru colecția impresionantă de fosile ale dinozaurilor. Printre cele mai valoroase, se află Magyarosaurus dacus, prima specie de dinozaur descoperită în Ungaria.

Descoperire unică a Muzeului din Ungaria. Oase de dinozauri în Transilvania

Potrivit jurnaliștilor de la MTI, echipa de cercetare a Muzeului de Istorie a petrecut săptămâni la rând, ghidată de curiozitate.

S-a folosit de harta descoperită de Ottokar Kadic, astfel a găsit situl.

Din primele date oferite de oficialii instituției, este vorba despre o sută de fosile de vertebrate, printre care și coloana vertebrală întreagă a unui dinozaur sauropod , fragmente de oase de crocodili şi broaşte ţestoase.

Revista științifică Creataceous Research a publicat, de asemenea, detalii unice despre descoperirea unică din Transilvania.