Potrivit surselor din anchetă, pruncul a fost lăsat de izbeliște imediat după naștere de către o femeie de serviciu în vârstă de 27 de ani.

Abandonat pe o stradă din Capitală, într-o pungă de plastic, băiatul a fost descoperit de o doamnă care trecea prin zona respectivă. Terifiată de ceea ce vede aceasta a anunțat de urgență autoritățile.

„Dacă mai întârziam, cred, 10 minute, nu mai era în viaţă. Era foarte frig, ca acum când începe să se răcească. Cu 10 minute înainte intraseră nişte vecini şi au spus că nu era nimic acolo, la uşă”, a povestit femeia, care a solicitat ajutorul vecinilor până la sosirea echipajelor de salvare.

„În interiorul blocului l-am pus pe covorul acesta şi am luat pătură şi am pus pe el. Nu a durat 10 minute şi a început să plângă încet”, a mai adăugat aceasta.

Bebelușul a fost astfel transportat la Spitalul Marie Curie pentru asigurarea îngrijirilor medicale necesare.

„Când spui hipotermie la nou-născut spui mortalitate, mortalitate, mortalitate. Are plămâni mai puțin dezvoltați, dar nu atât de grav afectați. Primește lapte din banca de lapte”, a declarat șeful secției ATI nou-născuți Marie Curie, Cătălin Cîrstoveanu.

Cazul de față a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. Potrivit legislației în vigoare, abandonul în familie se pedepsește cu închisoarea pentru o perioadă de trei ani de zile.

Potrivit informațiilor actuale, femeia în vârstă de 27 de ani a crescut fără mamă și fără tată, fiind încredințată unei case de copii. Înainte de arestarea acesteia, femeia de serviciu locuia cu chirie la un bloc distanță de locul în care și-a abandonat pruncul, pe cimentul rece, la numai 3 grade, cu numai două zile înainte de Crăciun.

Pe nume Cristina, aceasta se afla la locul de muncă în momentul în care poliția a venit și a dus-o la audieri.

În momentul de față cercetările sunt în plină desfășurare.