În urma anulării Hotărârii Comitetului Județean pentru situații de Urgențe, Nr.33,  cu privire la depozitarea deșeurilor până cel târziu la data de 15 februarie 2021 pe platforma de la Sighetul Marmației, de către Tribunalul Maramureșean, județul istoric pare că din păcate va fi blocat în gunoi.

Având în vedere situația de față, primarul Alexa Fircan a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook prin care menționează faptul că pentru identificarea unei soluții, s-a necesitat sistarea preluării de gunoi menajer de stocare de la Sighetul Marmației (zona Țeplina), de firmele care activează în zona respectivă.

„Printr-o sentință judecătorească din 17.12.2020, Tribunalul Maramureș a anulat Hotărârea Comitetului Județean pentru situații de Urgențe, Nr.33.

Prin această Hotărâre se permitea depozitarea de deșeuri până pe 15 Februarie (2021) pe platforma de stocare de la Sighetul Marmației (zona Teplita). Este o situație care afectează tot Maramureșul istoric, din păcate.

Pentru găsirea unei soluții, firmele care operează pe zonă, au fost obligate sa sisteze preluarea de gunoi menajer până vor identifica soluția potrivită,” a spus primarul.

De asemenea, Alexa Fircan a rugat cetățenii ca până în momentul în care Primăria va amplasa containere temporare, aceștia să dea dovadă de înțelegere și să nu scoată în drum tomberoanele de gunoi.

„Deși în localitatea Poienile de sub Munte ne confruntăm cu multe probleme pe tema această, vă rog să fiți înțelegători, nu scoateți, tomberoanele (pubelele) pe drum până nu venim cu un comunicat clar.

Primaria Poienile de sub Munte o să poziționeze containere mari în mai multe zone temporar. Încercăm să venim în ajutor prin ce dispunem.
Facem apel la înțelegere pentru a trece peste acest eveniment neplăcut care se petrece în preajma sărbătorilor.

Aceste informații mi s-au adus la cunoștință astăzi, iar eu am datoria de a vi le comunica,” a mai declarat primarul localității Poienile de sub Munte, Alexe Fircan.