Dezbaterile pentru bugetul pe 2021 sunt în desfășurare, iar membrii celor două comisii au aprobat, joi, 25 februarie, bugetele pentru SIE, SRI, SPP, STS. Totodată, în cadrul dezbaterilor s-a dat vot favorabil bugetelor Ministerului Energiei, Afacerilor Interne ,Administraţiei Prezidenţiale, Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Astăzi, 26 februarie, sunt programate dezbateri pentru bugetele Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. De asemenea, membrii celor două comisii vor trebui să se decidă asupra votului final privind bugetele pentru Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Justiţiei.

Peste 3.000 de amendamente depuse la proiectul legii bugetului

Parlamentarii au depus 3.169 de amendamente referitor la proiectul legii bugetului de stat. Conform calendarului, până sâmbătă, la ora 14.00, sunt prevăzute dezbaterile în cadrul Comisiilor pentru buget.

Conform EVZ, luni la ora 16.00 va avea loc ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului pe tema bugetului. Marți urmează să fie dat votul final la proietul legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Ludovic Orban, mesaj către reprezentanții PSD

Liderul Partidului Național Liberal a anunțat miercuri la Parlament că obiectivul principal al liberalilor este adoptarea bugetului pe acest an. Șeful PNL a amintit celor de la PSD că se află în opoziție și prelungirea dezbaterilor asupra legii bugetului nu reprezintă o variantă.

„Trebuie să înţeleagă că sunt în Opoziţie şi noi nu tratăm Opoziţia aşa cum a tratat PSD Opoziţia atunci când noi eram în Opoziţie. Pe de altă parte, acest buget a fost construit cu foarte multe negocieri, negocieri la nivel european.

V-am explicat că România este intrată într-o procedură de deficit excesiv. Trebuie să ţinem cont de toate angajamentele pe care le avem la nivel european şi este nevoie de cumpătare, prudenţă, foarte multă atenţie privitor la oricare creştere de cheltuieli. Cu atât mai mult cu cât, repet, Guvernul nostru – PNL, USR PLUS, UDMR – a avut un angajament. Pe care îl respectă în această lege a bugetului de stat de a nu creşte impozitele, taxele, contribuţiile”, a mai declarat Ludovid Orban.