Pe baza acestora, a ajuns să lucreze la băncile din Austria și să fie ministru al Sănătății în România.

Jurnaliștii de la site-ul criticii.ro au sesizat discrepanțele din  CV-ul prezentat de Vlad Voiculescu. Au cerut date  despre  certificatele eliberate de Universitate din Viena.

Mai exact, ministrul Voiculescu susține că a absolvit studiile unui master la Viena(foto-criticii.ro)

Profesorul  Speckbacher îl contrazice și explică ce document are, în fapt, Vlas Voiculescu.

„În urma verificărilor mele, am constatat că acest certificat prezentat de Vlad Voiculescu este pentru un curs de un an pentru tinerii din Europa de Est, Meisterklasse Osteuropa (High-Potentials 1-jähriges Programm der Wirtschaftsuniversität Wien und BA)” a transmis oficialul Universității din Viena pentru sursa citată.

Răspunsul profesorilor din Viena despre studiile lui  Vlad Voiculescu

Concret, Voiculescu are un certificat pentruun  curs care nu echivalează cu o diplomă de masterat în Austria, eliberată de Universitatea de Economie și de Afaceri .

Voiculescu nu a răspuns întrebărilor pe această temă. S-a limitat în a spune că a avut doar două restanțe la finalizarea studiilor. Profesorii univeristari din România explică, însă, că acest lucru at fi condus la exmatricularea lui, ca în cazul lui Allen Coliban, actualul edil al Brașovului.

Ce spun profesorii din Viena despre ministrul Vlad Voiculescu

„El spune că avea două restanțe la momentul părăsirii facultății, apoi nu mai pomenește deloc acest subiect. În 10 ani de zile ar fi fost exmatriculat, așa cum a pățit Allen Coliban la Universitatea Politehnica din București. A fost exmatriculat pentru că nu a dat examenele la două laboratoare”, declarat Horea Mihai Bădău, lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București.

Până la lămurirea aspectelor care țin de studiile lui Voiculescu, liderii opoziției și societatea civilă îi cer demisia după tragedia de la Institutul Matei Balș.

Într-o întâlnire cu presa a menționat că nu are de gând să demisioneze.