După Paști, în județul Brașov începe campania de vaccinare cu vaccinul Janssen produs de compania Johnson&Johnson. Acesta nu necesită condiții speciale de depozitare și se aplică într-o singură doză. Directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, a anunțat miercuri că în Brașov a ajuns deja primul lot de vaccinuri. Totodată, directorul Direcției de Sănătate Publică(DSP) a precizat că în scurt timp va mai fi făcută o altă livrare.

Până în momentul de față, șefa DSP Brașov a anunțat că și-au exprimat intenția de vaccina pacienții pe care îi au pe liste 74 de medici de familie.

„Sunt în curs lucrări și proceduri pentru operaționalizarea cabinetelor în vederea începerii vaccinării în aceste spații, de asemenea se instruiește personalul și se întocmesc liste cu cei care doresc să se vaccineze”, a declarat dr. Andrea Neculau.

În același timp a fost demarată campania „Liber la vaccinare, liber la viață!”. Brașovenii sunt invitați să se vaccineze în diverse locuri publice şi instituţii din oraş, fără programare. Vaccinarea se vaface în cadrul unor evenimente, care se vor desfășura săptămânal, pe parcursul lunilor mai și iunie. În cadrul fiecărei acțiuni, vaccinarea va dura 12 ore, între orele 8.00 și 20.00. Pentru imunizare se va folosi vaccinul Pfizer.

Primul eveniment în campania de vaccinare va avea loc luni, 3 mai.

Programul campaniei este următorul:

Luna mai

3 mai – Liber la cultură –  evenimentul va avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu (Dramatic), și este dedicat artiștilor, care vor să se întoarcă pe scenă, și iubitorilor de cultură, care își doresc să vadă evoluția artiștilor în sălile de teatru și de concert.

9 mai – Liber în Europa – se va desfășura în Piața Sf. Ioan și îi vizează  pe angajații din cadrul agențiilor de turism și iubitorii de călătorii.

16 mai – Liber la restaurante – campania de vaccinare se va desfășura într-un restaurant și îi vizează pe angajații din domeniul HoReCa și pe cei care își doresc să aibă din nou acces în interiorul restaurantelor și cafenelelor.

23 mai – Liber în tribune – se va desfășura la Patinoarul Olimpic, fiind vizați sportivii și suporterii care vor să se întoarcă în tribune.

30 mai – Liber la piscine – este un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc natația și se va desfășura la Bazinul Olimpic.

Luna iunie

1 iunie – Liber la joacă – este un eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii la locurile de joacă să interacționeze cu alți părinți, fără frica de a se îmbolnăvi. Evenimentul se va desfășura la locul de joacă cu specific aeronautic, din centrul civic .

6 iunie – Liber la cinema – un eveniment dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și celor  din mall-uri. Intenția Municipalității este de a organiza o campanie de vaccinare în sistem drive-thru.

13 iunie – Liber la concerte – pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte.

21 iunie – Liber în biserici – un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici.