Locatarii din apartamentele blocului aflat în vecinătatea șantierului în cauză, sunt complet nemulțumiți și se tem de faptul că lucrările demarate le vor afecta proprietatea, iar în acest sens, aceștia au hotărât să dea în judecată Primăria Timișoara, dacă situația de față nu va fi remediată.

Printre problemele semnalate de către localnici amintim:

  • Pereții fundației surpați cu tot cu trotuar.
  • Distanta de doar 4 metri intre constructia noua.
  • Blocul vecin sau regim de inaltime in zona depasit.

Povestea a început acum câteva luni atunci când un dezvoltator imobiliar a achiziționat terenul de lângă blocul oamenilor nemulțumiți, iar în momentul în care lucrările au fost demarate, proprietarii din clădirea vecină au observat faptul că noua construcție va fi mult prea aproape de blocul deja existent, respectiv, la doar 4 metri distanță.

În plus, potrivit oamenilor, în ciuda faptului că dezvoltatorul ar fi obținut autorizația de construcție în viitor, acesta s-a apucat de treabă încă din vara acestui an.

Astfel, localnicii au atras un semn de alarmă Primăriei Timișoara, au semnalat Poliția Locală și Inspectoratul de Stat în Construcții, însă fără absolut niciun rezultat. Ulterior, având în vedere lipsa de comunicare din partea instituțiilor, aceștia au apelat la ajutorul unui avocat.

”Au început problemele de când au cumpărat terenul din față și au pornit lucrările. Nu aveau nicio Autorizație de Construcție, noi am făcut sesizari la Primărie, Poliția Locală, Inspectoratul de Stat în Construcții. În afară de Poliția Locală nu s-a interesat nimeni. După ce au obținut Autorizație, se pare că a venit cineva de la ISC care le-a atras atenția asupra unor lucruri…

Ei au început să lucreze, însa extrem de prost. Malurile au început să se surpe… Noi am continuat să trimitem sesizari la autorități. Ei  sunt la 4 metri de bloc. Între cele doua blocuri e o placa, ieșirea din bloc. Azi era surpat pe sub placă și ei au încercat să astupe cu nisip… e prea aproape, dar se pare ca pentru autorități e în regulă.

Autorizație de Construcție au obținut recent, dar acum 3-4 luni au început lucrarea. Panoul acela cu ce reprezintă construcția l-au pus după ce au obținut autorizația de la Primărie”, declară Ovidiu Petoi, unul dintre timișorenii afectați de șntierul de pe Mareșal Prezan.

De asemenea, vecinii sunt nemulțumiți și de regimul de înălțime al clădirii despre care spun că ar fi depășit prin proiect, noul bloc urmând să fie mai înalt decât cea mai înaltă clădire din zonă.

”Au primit autorizație fără ca cineva să verifice regimul de înălțime. Blocul în care locuiesc eu este cel mai înalt din zonă. Blocul ce se construiește va fi, îsă, și mai înalt. Nu se respectă regimul de înălțime. Mai mult, ei au săpat acum la 6 metri adâncime pentru că vor face parcare subterană. Problema e că s-a adunat foarte multă apă în locul săpat, apă care le ‘mănâncă’ malurile și care afectează și blocurile din vecinătate”, a mai declarat Ovidiu Petoi.

Potrivit localnicilor, în momentul de față, avocatul a cărui ajutor a fost solicitat, cere instituțiilor să oprească de urgență lucrările, iar aceștia, nu se vor opri până când măsurile legale cu privire la cele semnalate nu vor fi puse în practică.