Auditul extern din cadrul Primăriei Municipiului Bistriţa-Năsăud a devenit „intern” şi vizează, potrivit răspunsului oferit de către primarul Ioan Turc la întrebarea adresată în deschiderea şedinţei de Consiliu Local din cursul zilei de ieri, de către consilierul Oana Săcălean, strict Planul Urbanistic General (PUG).

Primarul a evitat să răspundă concret

Aceasta a dorit să afle care anume este stadiul actual al auditului extern, însă primarul a răspuns că natura lui nu este externă, ci internă. Conform spuselor sale, auditul de faţă ar avea ca scop doar aspectele legate de Planul Urbanistic General, de UTR.

Nu derulăm un audit extern, derulăm doar un audit intern pentru a obține un răspuns pe care îl așteptăm și noi, și opinia publică, în legătură cu existența mai multor variante de PUG, de UTR. Astăzi a fost termenul limită pentru depunerea raportului de audit.

Doamna șef de serviciu Zamfira Mureșan, din cauza unor probleme de natură medicală, astăzi a lipsit. De aceea, discuția o vom face mâine dimineață. În funcție de concluziile raportului, voi anunța și alte măsuri care să limpezească situația”.

Primarul Ioan Turc a continuat, însă a evitat să răspundă la întrebarea care i-a fost adresată.

”Ieri, într-o ședință cu colegii din Serviciul de Urbanism, am solicitat o analiză comparativă a tuturor UTR-urilor pe surse, adică de la 1 la 42, să compare și să-mi facă un raport pe fiecare UTR în parte.

În ce privește sursele menționez: arhiva, DVD martor, CD-ul înmânat. Dumneavoastră și opinia publică veți fi ținuți la curent cu absolut toate concluziile intermediare și sper și definitive”, a spus Ioan Turc.

Ședința poate fi urmărită aici.

Recent, Primăria Municipiului Bistriţa-Năsăud a contractat o firmă din Capitală pentru efectuarea unei „analize-diagnostic” cu privire la activităţile desfăşurate de către Primărie în perioada 2019-2020, referitoare la sectorul economic şi operaţional resurse umane şi juridic, însă ulterior a reziliat contractul spunând că administratorul are probleme penale.