Romeo Couți, cel mai longeviv director, a avut parte de nenumărate contestații la adresa lui datorită modului în care gestiona banii trustului și prestația lui managerială. Datorită acestor conflicte, mulți angajați de la TVR Cluj au decis să demisioneze.

La începutul anului 2009, Romeo Couți, a implicat instituția în numeroase proiecte, unele fiind vehement contestate de majoritate. Proiectul de trimitere peste hotare a așa numitelor caravane TVR Cluj în țări precum Ungaria, Serbia și chiar Israel, au fost costisitoare, deplasările fiind suportate în marea parte de către TVR Cluj în colaborare cu diferite fundații partenere. TVR Cluj este un post de televiziune regional, dar caravanele respective au ajuns la mii de kilometri distanță de țară, fiind difuzate doar pe postul local.

În urma unui raport întocmit în 2017 de o comisie înființată la ordinul fostului președinte director general, Irina Radu, Couți Romeo a fost demis și nu i s-a mai prelungit contractul. În documentul comisiei s-au constatat câteva nereguli, printre care lipsa contractelor comerciale și acorduri cu caracter contractual, proiecte desfășurate ce nu intră în competența unui studio regional, lipsa strategiei editoriale, de marketing și eroziunea conducerii.  Odată cu venirea în funcție a Doinei Gradea, Couți este repus în funcție la TVR Cluj.

Anul 2020 i-au adus directorului TVR Cluj o cercetare disciplinară datorită nerespectării și neaplicării măsurilor cuprinse în hotărârile Comitetului Director din București privind grila de programe la stare de urgență din martie a acestui an.

Cercetarea financiară a scos la iveală contracte de cesiune de drepturi de autor ce nu corespund cu activitățile realizate, plătindu-se sume mari pentru niște activități ce nu au fost prestat. Angajații TVR beneficiează de 230 de lei alocație cazare și 37 de lei diurnă.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, noul director al TVR Cluj va fi Alin Gelmărean.

TVR1 este primul canal de televiziune apărut în România pe 31 decembrie 1956, iar până în 1968 a fost și unicul. TVR își difuzează programele pe patru canale centrale: TVR 1, TVR 2, TVR 3 și TVR Internațional.  Pe lângă acestea, mai funcționează și cele șase studiouri regionale  TVR Moldova, TVR Cluj, TVR Craoiva, TVR Iași, TVR Târgul Mureș și TVR Transilvania care, împreună, realizează și o bună parte din programul canalului TVR3.