Primarul Árpád Gálfi a postat această informație pe pagina sa de Facebook și a mai adăugat că doctorul va rămâne în cadrul spitalului la secția de medicină internă. Însă, până când îi va expira mandatul, Lőrinczi Csaba își va îndeplini atribuțiile de director medical al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc .

Lőrinczi Csaba a fost directorul medical al Spitalului Municipal în ultimii 12 ani. Doctorul nu a dorit să dea mai multe detalii. „Motivele sunt personale și, așa cum am scris în scrisoarea de demisie, nu vreau să le fac publice”, a declarat Lőrinczi Csaba.

După cum se știe, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 03 și 04 decembrie 2020, a unui număr de 12 suspecți în legătură cu presupusa atribuire frauduloasă a unor contracte de achiziție publică la spitale din județele Brașov și Harghita, în schimbul unor sume de bani și alte foloase.

Printre spitalele în cauză a fost și Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, de unde au fost urmărite trei persoane.

  Conform comunicatului Direcției Naționale Anticorupție, persoanele urmărite sunt:

„LUKACS ANTAL, manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– trei infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,

– trei infracțiuni de luare de mită,

– cumpărare de influență,

BALINT ENIKO, referent la Serviciul Achiziții Publice în cadrul spitalului Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru comiterea infracțiunilor de:

– trei infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,

– patru infracțiuni de luare de mită,

– folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,

BARCZAN LASZLO, la data faptelor magazioner în cadrul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru comiterea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (2 infracțiuni)

– luare de mită (2 infracțiuni)”

Lukacs Antal, fostul manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, va fi arestat preventiv în 2 februarie. În această dată va expira și mandatul doctorului Lőrinczi Csaba.

În legătură cu demisia lui Lőrinczi Csaba, Attila Borka-Balás, managerul interimar al spitalului, a declarat că nu a existat un motiv special al demisiei. Lipsa anterioară de transparență a managementului spitalului și lacunele în organizare nu-i pot fi imputate doctorului Lőrinczi.

Borka-Balás a informat, de asemenea, că a contactat deja persoane care ar putea îndeplini funcția. Însă, până când nu se ia o decizie, nu vor fi făcute publice identitățile acestora. Consiliul se va întruni pe 25 ianuarie, a declarat managerul Attila Borka-Balás.