O postare pe Facebook cu privire la ideea de a muta Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Arad, din actuala clădire, a stârnit numeroase comentarii şi discuţii pe reţeaua de socializare. În comentariile respective se discută despre fostul liceu forestier.

Următorul mesaj a fost postat de către o arădeancă pe Facebook, în care menţionează faptul că:

„În câteva minute se distruge o tradiție de 129 de ani de școală tehnică în Arad și anume Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu. Laboratoare, ateliere și săli de clasă amenajate pentru a pregăti specialiști în mai multe meserii ar urma să fie abandonate de elevi și profesori, care vor fi mutați în alte spații improprii învățării unei meserii.

Inspectoratul Școlar Arad omoară Aradul, lipsindu-l de muncitori calificați și, implicit prin acest lucru, distruge agenții economici care nu vor mai găsi forță de muncă calificată în următorii ani. Nu știu dacă sunt jocuri politice sau nu, trag un semnal de alarmă tuturor celor responsabili de soarta acestui oraș”.

Unde se mută Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”

Din comentariile postate se observă că se doreşte ca Liceul Tehnoligic „Aurel Vlaicu” să fie mutat din clădirea aflată pe bulevardul Decebal, dar în acelaşi timp, şi relocarea Liceului Tehnologic „Iuliu Moldovan” (fostul Forestier) din clădirea de pe Calea Timișorii.

Potrivit zvonurilor, acestea ar fi mutate pe Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă”, pe strada Mărășești.

Prof. Marius Göndör, inspectorul școlar general al ISJ Arad, a declarat următoarele:

„Momentan se fac niște studii, se iau în calcul niște scenarii. Nu am ce să vă spun, nu e nimic concret. Împreună cu primăria, că știți foarte bine, primăria este cea care decide rețeaua școlară, în discuție cu Inspectoratul Școlar, facem niște studii, să vedem cum ar fi cel mai bine. Trebuie să găsim o variantă care să fie în regulă pentru toate părțile, iar când se va găsi această variantă, va fi comunicată, desigur”.

În acelaşi timp, până în acest moment reprezentanții Primăriei Municipiului Arad nu au transmis un punct de vedere cu referitor la subiectul de faţă.