Jurnalistul britanic Charlie Ottley va primi Ordinul ”Meritul Cultural în grad de ofițer”. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru acordarea distincției

Jurnalistul britanic Charlie Ottley va primi Ordinul ”Meritul Cultural în grad de ofițer”. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru acordarea Ordinului ”Meritul Cultural în grad de ofițer” jurnalistului britanic Charlie Ottley. Britanicul a realizat mai multe documentare despre natura și oamenii din Transilvania și a promovat la BBC turismul românesc.

„În semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația şi cultura românească, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F-„Promovarea culturii”, domnului Ottley Charlie, scriitor, jurnalist şi regizor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată în decretul semnat de președintele României, Klaus Johhanis.

„Îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru această uriașă onoare și pentru că mă consideră a face parte din țara sa incredibilă”, a spus jurnalistul Charley Ottley într-o postare pe Facebook

Charlie Ottley a declarat, într-o postare pe contul său de Facebook, că este foarte emoționat și că a rămas „fără cuvinte”. „Îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru această uriașă onoare și pentru că mă consideră a face parte din țara sa incredibilă”, a scris jurnalistul britanic.

Acesta a promovat România prin documentarele sale, fiind pasionat de oamenii și peisajele din Transilvania. El își dorește, de asemenea, o locuință sau mai multe în România aflate departe în natură.

Documentarele jurnalistului au făcut înconjurul lumii, promovând indirect turismul românesc prin intermediul BBC

Documentarele sale au făcut înconjurul lumii, promovând indirect turismul românesc prin intermediul BBC. „Vrem să arătăm lumii că România nu înseamnă doar satele săsești din Transilvania. Aceleași pe care le vedem la expoziții și târguri de meșteșugari și târguri de turism și pliante cu Viscri și Peleș și mănăstirile pictate. Toate sunt frumoase și ar trebui vizitate”, a mai spus jurnalistul britanic.

Frumusețile naturii și faunei României au fost surprinse autentic și fidel în celebrele documentare. În România încă mai poate fi observată natura virgină și unele specii de animale în mediul lor natural. Multe dintre acestea au dispărut chiar de sute de ani în țările vest-europene.