Doamna Pantiș a precizat că audierea medicului Flavia Groşan a fost făcută de Comisia de etică şi deontologie medicală a organizaţiei. Ea a subliniat totodată, că nu a fost vorba de o anchetă la adresa doctoriţei, ci despre o discuţie amiabilă. Practic, a explicat Pantiș, Comisia de Etică nu are cum să fixeze sancțiuni, ci doar Comisia de Disciplină. Or, aceasta, se poate sesiza numai dacă ar exista o reclamație vizând acte de malpraxis, ceea ce nu există.

„A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea și empatia faţă de pacienţi. Noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontoogie profesională. legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiul public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a spus aceasta.

Pantiş a menționat că nu a participat la toate discuțiile cu dr. Flavia Groșan. Dar, din câte a înțeles doamna doctor va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum”. A precizat însă că, potrivit spuselor doctoriței Groșan, „toate cazurile grave vor fi direcţionate spre spital”.

Conform șefei Colegiului Medicilor, doctorița Groșan a tratat doar cazuri Covid ușoare. La fel  au făcut, probabil, sute de medici de familie din întregul județ. „Sunt 340 de medici de familie în Oradea, toți au între 500 și 900 de pacienți, i-au monitorizat, i-au tratat, le-au oferit suport emoțional, pentru că această boală este și o boală a anxietății”, a spus președintele Carmen Pantiș.

Colegiul Medicilor Bihor nu poate afla numărul pacienților dr. Flavia Groşan

Aceasta a precizat și că CM Bihor nu are cum să verifice dacă susținerile doctoriței Groșan, cum că ar fi vindecat mii de pacienți cu Covid, se bazează pe realitate, dată fiind confidențialitatea datelor pacienților.

„În acest context, noi nu avem cum să verificăm dacă cei o mie de pacienți există sau au fost doar pe Facebook”, a spus dr. Carmen Pantiș.

Șefa Colegiului Medicilor Bihor a precizat că acest organism s-a autosesizat, dar nu a primit reclamații. A fost doar o solicitare primită prin e-mail de la un medic din București. Acesta cerea Colegiului Medicilor Bihor să o atenționeze pe doctorița Flavia Groșan cu privire la declarațiile despre medicii din spitale. Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor a mai adăugat că doctoriţa Groşan a fost rugată să fie mai cumpătată atunci când vine vorba despre activitatea colegilor săi medici din spitale.

Dr. Pantiș a mai spus că în cazul în care doctoriţa Groşan va continua „declaraţiile denigratoare la adresa medicilor” sau dacă va fi depusă o plângere de malpraxis referitoare la ea, Comisia de Disciplină ar putea lua în calcul sancţionarea dr. Flavia Groşan.

Răspunzând unor întrebări din partea jurnaliştilor, Carmen Pantiş a spus că „speră” că Flavia Groşan îşi va retrage afirmaţiile prin care dădea de înţeles că pacienţii cu oxigen scăzut nu trebuie să se interneze în spitale sau că protocoalele medicale aplicate pacienţilor Covid sunt greşite şi chiar îi omoară pe aceştia.