Medicul Mirela Mihăilescu din judeţul Arad a făcut public un caz revoltător, motiv pentru care doreşte să atragă atenţia cu privire la diversele derapaje care pot să apară pe fondul pandemiei actuale.

Concret, doctorul a vorbit despre situaţia scandaloasă a unei vârstnice de 78 de an ai cărei soţ a decedat din cauza unui stop cardiac suferit chiar în timpul tratamentului pentru coronavirus.

Patru teste negative şi o carantinare inutilă

În ciuda faptului că văduvei i se efectuase un număr de patru teste PCR, toate fiind negative, aceasta a fost forţată să rămână carantinată pentru 14 zile, neputând astfel să participe la înmormântarea regretatului soţ.

De asemenea, cu toate că este bolnavă (cardiacă), femeia se pare că este supusă verificărior efectuate de către autorităţi, de aproximativ 3 – 4 ori pe zi, chiar şi la ore neadecvate, pentru ca nu cumva să părăsească locuinţa, la 78 de ani, în toiul nopţii.

Dr. Mirela Mihăilescu „Nu mai vorbim de medicină aici, ci de un atac la esența umanismului

Avea o problemă medicală e una, a hăitui si umili oamenii, e deja mult prea mult.

O doamnă de 78 de ani si-a pierdut sotul, decedat de infarct cu stop cardio-respirator in timpul tratamentului covid. Doamna, cardiacă la rândul său, e obligată la carantinare 14 zile, desi a făcut 4 teste PCR toate negative si nu a putut participa astăzi la înmormântarea sotului. Ca si cum această ineptie nu e suficientă, doamna este verificată de politie de 3-4 ori pe zi, una din verificări facându-se la ora 1-2 noaptea, la interfonul blocului.

Cât trebuie să fii de inuman să haituiesti pe timp de noapte o femeie de 78 de ani cardiacă si indoliată? Nu mai vorbim de medicină aici, ci de un atac la esența umanismului. #despreprostiesinemernicie”, a spus, revoltată, medicul Mirela Mihăilescu.

Având în vedere situaţia de faţă, nu putem decât să sperăm că acesta este un caz izolat, o situaţie aparte, care să nu devină o regulă a acestor genuri de practici.