Asta înseamnă mai puține restricții.

Documentul cu privire la regulile de participare la evenimentele sportive a fost prezentat de Ministerul Sănătății.

Oficialii instituției au anunțat cine are voie să participe.

” Participarea este permisă doar pentru: persoanele care sunt vaccinate (cu schema completă); persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Apoi,  persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului Sănătăţii”

Ce atribuții au organizatorii evenimentelor sportive

Organizatorii competiţiilor sportive  trebuie să aibă aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii, se arată în documentul oficial

„Am făcut un pas important spre revenirea la normalitate în sport, dar şi în viaţa comunităţii, pe care sportul a avut dintotdeauna menirea să o anime, să o unească. Toate eforturile pe care le-am făcut până acum au meritat, iar bucuria este pe măsură.

Lumea sportului era mai săracă fără spectatori, căci doar împreună ne putem bucura de emoţia şi frumuseţea spectacolului sportiv. Oamenii au nevoie să fie alături de echipele şi sportivii pe care îi iubesc, aceştia au nevoie de susţinerea şi căldura suporterilor, iar acest lucru este acum din nou posibil”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak,citat de TVR.

Care sunt primele evenimente sportive cu public

Primele evenimente pilot  cu public sunt finala Cupei României, în data de 22 mai, apoi  un alt meci de fotbal, România – Belarus .  Ulterior, competițiile EURO, a explicat ministrul Sportului, Eduar Novak, la Atena 3.

De asemenea, în Cluj, în luna iunie ar trebi să aibă loc cea mai mare competiție de atletism din Europa.