Pentru prevenirea eventualelor evenimente neplăcute din timpul sărbătorilor, autoritățile specializate în cercetarea infracțiunilor din domeniul armamentului, explozivilor și substanțelor periculoase, au majorat numărul acțiunilor specifice.

Astfel, acestea au intensificat verificările cu privire la posesia ilegală de arme și articole pirotehnice, identificând șase arme de vânătoare letale, aduse fraudulos pe teritoriul României, din Spania, de către doi bărbați din Bistrița-Năsăud.

”În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani care, în perioada 25-29 iulie 2020, ar procurat trei arme letale cu destinația vânătoare, din Spania și le-ar fi introdus ilegal în România. Ulterior, le-ar fi deținut fără drept, la domiciliul său din localitatea Tureac.

Totodată, un alt bărbat de 46 de ani, din Năsăud, este bănuit că ar fi deținut ilegal, la domiciliul său, trei arme letale cu destinația vânătoare, iar din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că bărbatul le-ar fi procurat din Spania și le-ar fi introdus ilegal în România, în cursul lunii octombrie 2020.

Cele șase arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor” transmit reprezentanții IPJ BN.

Controalele autorităților au vizat și identificarea articolelor pirotehnice deținute și comercializate ilegal

De asemenea, autoritățile au mai întocmit și un dosar penal și pentru posesia și vânzarea articolelor pirotehnice.

”Polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din Bistrița, care ar fi comercializat, în parcarea unui supermarket din municipiu, articole pirotehnice, fără să fie autorizat în acest sens.

Aproximativ 50 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2 au fost descoperite în portbagajul autoturismului său, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” se arată în comunicatul IPJ BN.