În 31 ianuarie, jurul prânzului,  o tânără în vârstă de 23 de ani din Ponorâta, Maramureș, a cerut ajutorul poliției. Iubitul ei, un tânăr de 21 de ani, făcea scandal. Doi polițiști ai Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus au mers la faţa locului, iar scandalul a fost aplanat

După ce  poliţiştii  au crezut s-a rezolvat conflictul, s-au urcat în autospeciala ca să plece spre secție. Dar, în momentul în care plecau, tânărul a început să îi ameninţe şi să îi înjure pe agenţi.

Aceştia au oprit maşina, au coborât şi s-au îndreptat spre scandalagiu. Vroiau să îl imobilizeze pe pentru a-l duce la sediu, pentru audieri. În momentul în care au vrut să îl imobilizeze , alţi trei indivizi au sărit în sprijinul tânărului, înarmaţi cu bâte şi pietre. Toţi patru au început să îi atace pe poliţişti şi să lovească maşina de Poliţie.

Cei doi poliţiştii au cerut ajutorul colegilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale. În zonă au ajuns  rapid împânzită de luptători mascaţi, jandarmi. Între timp, pentru că atacatorii ar fi fugit în pădure, au fost aduși şi câini de urmă. În scurtă vreme atacatorii au fost identificaţi şi prinşi.

Comunicatul poliției

„Azi, 31 ianuarie, orele 12.40, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus au intervenit la un scandal în familie produs în Ponorâta.

La fața locului polițiștii au identificat apelanta, o tânără de 23 de ani și pe concubinul acesteia un tânăr de 21 de ani.

Polițiștii au aplanat scandalul, iar în momentul în care aceștia au vrut sa plece de la locul evenimentului, tânărul a adresat amenințări polițiștilor, moment în care aceștia au coborât din autospecială pentru a-l conduce la sediul poliției.

În acele momente alte trei persoane cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, au lovit autospeciala de poliție cu bâte și pietre, după care au fugit.

În sprijinul polițiștilor s-au deplasat la fața locului luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi pentru aplanarea situației.

La sediul Poliției orașului Târgu Lăpuș au fost conduse 11 persoane pentru audieri. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei.