Ion Dichiseanu a încetat din viață după o lungă luptă ce a dus-o împotriva unei bacterii periculoase. Actorul a fost internat pentru trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală.

Îndrăgitul actor s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud și a absolvit în 1959 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București.

Actorul era cunoscut, pe lângă activitatea sa magistrală pe scena Teatrului Nottora, și ca un actor ce a jucat roluri diverse în filme. De asemenea, Ion Dichiseanu a avut numeroase apariții publice la televizor și radio.

Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani

Fiica marelui actor, Ioana Dichiseanu, a precizat că problemele de sănătate cu care se confruntă tatăl ei l-au pus la pat de trei luni.

“În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă”, informează Antena3.

Unul dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat Ion Dichiseanu este ,, ”Dincolo de Barieră a fost un film-șansă pentru mine”.  Actorul a susținut în repetate rânduri că acest film a fost șansa lui de a se lansa în lumea cinematografică.

”A fost un film care a deschis un drum. În teatru am demonstrat, dar în film până atunci nu avusesem roluri. Până în ’64 când am avut acest rol și am avut întâlnirea cu Francisc Munteanu.. nu pot să uit întâlnirea cu el. Dădeam o probă de film, el nu mă văzuse, pe urmă ne-am împrietenit. Și îmi zice „ia spune tu replicile astea”. M-a plăcut și apoi a urmat colaborarea cu el”, a povestit actorul, relatează sursa citată.

Ion Dichiseanu a pierdut lupta cu viața, la 87 de ani, după ce o boală nemiloasă l-au pus la pat pentru trei luni.