Cunoscutul artist de muzică folk, Cătălin Condurache, a murit în cursul nopții de marți, fiind răpus de un cancer la colon nemilos.

Cătălin Condurache s-a născut în 29 septembrie 1958, în județul Cluj. Încă din copilărie a devenit fanul muzicii folk americane, fiind un adevărat cunoscător al artiștilor celebri din anii 70. Meseria lui, prin care își câștiga existența era de inginer.

În 1977 a făcut primele înregistrări la Radio Cluj și a reușit să câștige trofeul de muzică folk românească, Primăvara Baladelor, în 1982. De asemenea, el a câștigat numeroase festivaluri în anii 80-90.

Primul lui concert de debut a avut loc în 1975, pe scena Cenaclului Flacăra,în Baia Mare. Condurache a continuat cu Cenaclul Flacăra pâă în 1984, informează Radio Cluj.

 Cristian Condurache. De ,,meserie” folkist

Unul dintre cântecele lui faimoase a fost ,,Gramatica Păcii”. Cântecul apare pe pe dublul album Cenaclul Flacăra în concert. Totodată, multe compoziții sunt difuzate la radio: ”Elegie pentru trenurile reci”, ”Balada lui Mil”, ”Jurământ de dragoste”, ”La capătul zilei”, ”Floare de ger”, ”Cea mai”, ”Mă întorc iar acasă” etc.

Artistul clujean a colaborat, de-a lungul carierei, cu numeroși artiști cunoscuți din țara noastră. Totodată, el a realizat înregistrări și videoclipuri cu muzicieni din Cluj, cum ar fi Francisc Solomon, Marius Marchiș, Bebe Basso, Carmen Hălăbrin, Doru Pop, Tinel Paly, Mihai Popean, Ioan-Mircea Pop, Ichim Octavian, Tudor Runcanu, Sorin Zamfir și  Adrian Filipescu.

În 2003 a realizat albumul ,,Fuziuni” împreună cu trupa Shaba. În 1998, albumul realizat cu Sandy Deac, ,,Generația ta”, a fost numit albumului anului la mai multe posturi de radio din România.

 Clujul meu este și Clujul tău

Cătălin Condurache a compus o piesă muzicală dedicată orașului său de suflet. El a declarat că avea de gând să scrie un cântec, de mult timp, despre Cluj, informează Cluj24.

„Mi-am dorit să scriu un cântec despre Cluj de mult timp, încă din anii 80… Acum i-a venit vremea mai ales că… vremurile au stopat activitățile curente…

„Clujul meu este și Clujul tău?” Dacă da, distribuie piesa prietenilor!”, a declarat Cătălin în acea perioadă.