Producătorul român de vin, Domeniul Ciumbrud, este unul dintre acei producători care, pe timp de pandemie, nu doar că a observat un dezastru în ceea ce priveşte nivelul de vânzări, ci şi o oportunitate pentru implementarea accelerată a planurilor de dezvoltare a portofoliului.

Podgoria de faţă este compusă din 200 de hectare de plantaţie de viţă-de-vie în Alba Iulia, care se întinde pe o suprafaţă situată pe versanţii însoriţi în apropierea râului Mureş, iar societatea Domeniile Boierul SRL, aceea care este răspunzătoare cu administrarea afacerii cu vinuri, are în plan finalizarea, în cursul anului curent, a unui complex turistic vitivinicol.

Primul producător de vinuri la doză

Domeniul Ciumbrud sunt primul producător din România care a scos pe piaţă vinurile la doză.

Aşa cum era de aşteptat, această noutate a stârnit rapid interesul celor pasionaţi de vinuri, iar în completare, vinurile cramei de faţă au reuşit să aducă în palmares nenumărate medalii obţinute la concursurile internaţionale din acest an.

Printre vinurile câştigătoare se numără şi două vinuri care sunt la douză, proaspăt lansate pe piaţă în cursul anului precedent.

”Upside alb” de la Domeniile Ciumbrud, performanţă de invidiat. Medalie de aur la Concursul Internațional de la Monaco

”În această primăvară am obținut câteva medalii la concursurile internaționale la care am participat. Foarte important pentru noi este faptul că la primul concurs internațional la care am putut să participăm și cu vinurile îmbuteliate la doză – Concursul Internațional de la Monaco – am obținut o medalie de aur cu sortimentul alb – Upside alb, care este un cupaj Sauvignon Blanc cu Muscat Ottonel și o medalie de argint cu sortimentul Upside rose, care este un Pinot Noir Rose.

Încă nu sunt multe concursuri internaționale care să accepte ca și probă vinuri îmbuteliate în doză. Deci, concursul acesta de la Monaco nu a fost strict pe doză, ci pe vinuri în general și am mai obținut alte două medalii pentru vinuri îmbuteliate la sticlă – un Pinot Gris Cardinal 2009, respectiv un Dry Muscat, din gama reprezentativă Domeniul Ciumbrud.

Pinot Gris Cardinal – AUR la Mundus Vini

Tot în acest an, în primăvară, am mai obținut o medalie de aur la Concursul internațional Mundus Vini cu Pinot Gris Cardinal. De asemenea, am participat și la Concursul Internațional de vinuri din Spania – Catavinum, unde am obținut 5 medalii de argint cu vinurile reprezentative Domeniul Ciumbrud, îmbuteliate la sticlă”, a declarat Florin Dănoaie, director general Domeniul Ciumbrud, pentru Supervinuri.ro.