Ski Resort Transalpina a anunțat că în cursul acestei săptămâni s-au efectuat toate verificările necesare privind reautorizarea instalațiilor, iar spre sfârșitul săptămânii Domeniul Schiabil Transalpina își deschide porțile pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Domeniului Schiabil Transalpina e cel mai modern domeniu schiabil din România și cel mai spectaculos.

Potrivi Ski Resort Transalpina, după ridicarea sechestrului asigurator din 07.01.2021, domeniul schiabil se va deschide, cel mai probabil, spre sfârșitul lunii ianuarie.

Domeniul Schiabil Transalpina

,,Stimați iubitori ai Domeniului Schiabil Transalpina, situația este următoarea și anume domeniul schiabil a fost sub sechestru care s-a ridicat in data de 07.01.2021. Ulterior au urmat demersurile de ridicare a sechestrului și ștergerea acestuia de la cadastru.

Noi în aceasta perioadă neavând niciun drept asupra domeniului schiabil și numai după semnarea contractului in data de 13.01.2021”, se arată în mesajul celor de la Ski Resort Transalpina.

Reprezentanții de la Transalpina au realizat revizii la instalații în vederea autorizării Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor  sub presiune si Instalatiilor de Ridicat ( ISCIR).

De asemenea, s-au montat plase de protecție, lănci, saltele de protecție la stâlpi. Au fost pregătite tunuri de zăpadă pe pârtii și s-a scos cablul de la teleski ce era căzut cu 2 m de zăpadă pe el.

S-a lucrat constat la dezăpezirea peroanelor și la trimiterea documentelor pentru autorizarea șefului de instalație către ISCIR Bucuresti.

 Cel mai modern domeniu schiabil din România își va deschide porțile spre sfârșitul lunii ianuarie

Cei de la Ski Resort Transalpina au  înaintat toată documentația către CNCIR Pitești prin care ei au devenit deținătorii instalațiilor, sistemului de Ticketing și a turnicheților.

,,Va rugam sa aveți răbdare pentru ca tot ceea se executa este pentru siguranța dvs. și nu o sa facem rabat de la nimic care ar periclita aceasta.

Va multumim pentru intelegere și dacă totul este ok , va așteptăm sa ne bucurăm împreuna spre sfârșitul lunii Ianuarie de cel mai frumos domeniu schiabil din țara. Multumim încă o data pentru intelegere!” au mai spus  reprezentanții de la Ski Resort Transalpina pe pagina de Facebok.

Partia de schi se afla pe domeniu schiabil Voineasa, in nord-vestul judetului Valcea. Distanta de la Voineasa pana la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 Km.