În data de 30 aprilie s-a împlinit jumătate de an de când Dominic Fritz a preluat conducerea primăriei, iar în opinia acestuia, la momentul actual Timișoara este scufundat de păndemie, însă cu o administrație „mult mai deschisă față de cetățeni”, cu feedback pozitiv și „o armată de trolli”

Acesta a i-a rugat pe cetățeni să înțeleagă faptul că orașul nu se va schimba peste noapte și că prima investiție pe care o face administrația actuală se va vedea abia în anul următor.

„Timișoara e în continuare greu încercată cu această pandemie și cred că asta a marcat ultimul an și ultimele șase luni. airserver cracked

Eu sunt încurajat totuși de felul în care am trecut prin această pandemie, spiritul de solidaritate ce s-a văzut cu proiecte gen Oxigen pentru Timișoara, pe care l-am demarat în prima săptămână, gen Maratonul Vaccinării. partition assistant crack

Cred că faptul că suntem acum la un punct în care putem ușor-ușor să redeschidem Timișoara și să reluăm și viața culturală arată că timișorenii au trecut cu responsabilitate prin această pandemie. Nu putem să ne ascundem de faptul că asta a marcat și ultimele șase luni”, a declarat Dominic Fritz.

O nouă administrație, o nouă deschidere

Dominic Fritz a precizat faptul că acesta observă cum noua administrație prezintă o deschidere mai mare față de cea precedentă.

„Eu văd Timișoara ca fiind condusă de o administrație care e mult mai deschisă față de cetățeni, mai aproape de cetățeni. De exemplu, cu reprezentanți în consiliile de administrație ale școlilor, cu programul de voluntariat pe care îl pornim, cu inițiativele de transparență pe care le-am început, care încearcă să deschidă administrația către cetățeni. Încă este un drum lung, dar am pornit acest proces de transformare.

În următoarele luni o să deschidem din ce în ce mai multe apeluri, doar că este important să înțelegem că și instituția primăriei trebuie pregătită. Momentan nu este pregătită pentru a fi deschisă, participativă, inovatoare, este un proces de transformare organizațională ce nu se vede din afară, care va dura, pentru că începe cu mentalități, cu structuri, cu proceduri, la asta lucrăm acum”, a completat Fritz.

Fritz, în luptă cu conturile false de pe Facebook.

Conform primarului, acesta are parte atât de reacții pozitive, cât și de critici. Edilul consideră că noua luptă a administrației se dă cu „o armată de trolli”, precum și de o serie de conturi false. Potrivit spuselor sale, Timișoara „nu va fi Munchen peste noapte”.

„Pe Facebook eu primesc foarte multe reacții pozitive, dar asta atrage și critici, unele dintre ele cu siguranță sunt cu intenții politice, noi muncim și împotriva unei armate de «trolli» și conturi «fake».

Dar există și în rândul celor care m-au susținut o așteptare ca toate schimbările despre care am vorbit să se întâmple mai repede. Cred că e important să transmitem că suntem pe un drum, un drum care va dura ani de zile, un drum de transformare, toate proiectele care acum sunt în derulare au fost gândite înainte, noi acum le punem în practică.

Încercăm foarte mult, pe asta ne-am concentrat în ultimele luni, să reparăm anumite greșeli care au fost făcute. De exemplu, pe Alexandrescu, pe Prezan, descoperim tot felul de proiecte care nu au fost planificate așa cum ar trebui.

Și asta ia timp și cred că lumea trebuie să înțeleagă că nu va fi Munchen peste noapte. Este un drum pentru toată societatea. Pentru că există această sintagmă «vrem o țară ca afară», «vrem să fie ca-n Anglia, ca-n Germania», adică în ceea ce privește curățenia în spațiul public, calitatea lucrărilor publice, în ceea ce privește calitatea spațiilor verzi, există această așteptare”, a mai explicat primarul USR al Timișoarei.

Prima investiție a administrației Fritz, abia în 2022

Având în vedere faptul că abia anul viitor se va vedea primul proiect al administrației Fritz, acesta îi roagă pe cetățeni să înțeleagă ciclul unui proiect.

„Până atunci o să fie un proces de transformare, nu se întâmplă peste noapte. Noi am și intrat fix în momentul în care nu am putut face nicio rectificare bugetară pe partea de investiții, nu am putut să pornim nicio investiție proprie, ci doar să le continuăm pe cele de dinainte.

Lumea trebuie să înțeleagă că orice investiție are un anumit ciclu, adică trebuie studiu de fezabilitate, proiect tehnic, licitație. Deci, orice investiție gândită de administrația Fritz va intra în execuție abia la anul. Pe partea de funcționare, servicii publice, lucrăm cu contracte deja în derulare, pe care încercăm să le adaptăm.

Și lucrăm cu aceiași oameni, suntem în proces de restructurare, de a aduce oameni noi, de a schimba mentalități și felul de a privi lucrurile, toate aceste lucruri durează”, a completat acesta.

Timișorenii înțeleg situația

În opinia edilului, situația de față este perfect înțeleasă de către timișoreni, aceștia neașteptându-se la minuni. ideea este „să vadă că direcția este bună și că mergem în această direcție, a unui oraș modern și civilizat”.

„Și cred că e limpede pentru toată lumea că asta este direcția pe care a luat-o administrația mea. Am repornit șantierele, am adus resurse noi în Timișoara pentru anumite șantiere, am început acest proces de deschidere, am îmbunătățit transparența, am început un proces de curățenie și pe stradă și în interiorul instituției.

Am făcut niște schimbări de personal care vor continua în limitele legale. Eu cred că e clar încă o dată că Timișoara se mișcă în direcția acestui nou început pentru care au votat oamenii în septembrie anul trecut”, a conchis Dominic Fritz, pentru Tion.