Dominic Fritz a precizat că decizia premierului de-al demite pe Vlad Voiculescu reprezintă o decizie prematură, iar interesele baronilor ce au distrus sistemul medical din țară au fost deasupra modernizării sistemului de sănătate.

,,O decizie prematură care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie. Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate.

Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice”, a precizat Fritz pe pagina sa de Facebook.

Fritz: Voiculescu a luat pentru schimbarea sistemului medical

Edilul de la Timișoara i-a luat apărarea fostului ministru și a precizat că furia împotriva lui nu a fost întemeiată.

Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporționată și de multe ori ipocrită. Ea arată că amenințarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputația unui om integru și de încredere. Vlad Voiculescu și echipa lui au luptat, în spatele ușilor închise, pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare.

Premierul Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu 

Nici în această privință nu i-a fost ușor, deși multe state au recurs deja la medicii primari vaccinatori. Îi sunt recunoscător că am început, împreună, un program pilot la Timișoara. Rezultatele, din nou, nu se văd peste noapte, ci atunci când vom trage linia”, a mai scris pe Facebook, primarul Timișoarei.

Fritz i-a mulțumit pentru modul în care Voiculescu a condus Ministerul Sănătății și speră ca, pe viitor, fostul ministru se va implica în transformarea României.

,,Îi mulțumesc lui Vlad pentru tot ce a făcut pentru România și pentru Timișoara. Pentru integritatea lui, pentru empatia lui, pentru energia uriașă pe care a investit-o în ultimii ani. Sper că va rămâne un om politic implicat în transformarea României”, a conchis Fritz.