Se pare însă că nu sunt foarte multe motive de bucurie deoarece noul edil a identificat și raportat datorii ale Primăriei Timișoara în valoare de aproape 80 milioane de lei. Constatând că Moș Crăciun nu a fost prea darnic, Dominic Fritz a prezentat rece situația într-o declarație fără a se lamenta sau a face prea mult caz de neplăcuta situație.

„Momentan, Primăria Timișoara are plăți restante în sumă de aproximativ 77 milioane de lei. Unele dintre acestea sunt clar în incidența de 30 de zile. Nu toate sunt deja creanțe, dar sunt și unele de peste 90 zile, 120 zile. Încerc, cât se poate, să plătim tot ce ne-a rămas datorii de la administrația anterioară, dar, din păcate, s-a trăit cu acest sistem de a rostogoli plățile de la o lună la alta și de a intra în acest cerc vicios de întârzieri. Sunt mulți care suferă din cauza asta”, a explicat Dominic Fritz, marți, 15.12.2020, fiind preluat de către tion.ro.

Edilul a detaliat menționând că în mandatul trecut Primăria Timișoara a făcut eșalonări și reeșalonări nerespectând multe dintre termenele la care s-a angajat. În urmă cu patru ani Consiliul Județean a stabilit cumpărarea de la Biserica Romano-Catolică a Campusului Național Bănățean cu o sumă importantă – 4,6 milioane de euro, dar deși ultima plată trebuia făcută în urmă cu un an au rămas neachitați peste 1,5 milioane de euro. Plăți restante sunt și la Casa de Cultură, de 1,7 milioane de lei, dar și către clubul sportiv, în valoare de aproximativ 3 milioane de lei. De asemenea, Direcția de Asistență Socială nu a plătit subvențiile către organizațiile nonguvernamentale, de peste 2 milioane de lei.

Ținând foarte mult să reabiliteze credibilitatea și imaginea instituției pe care o conduce și a orașului de pe Bega, Dominic Fritz a mai spus:„Îmi pare foarte rău de această situație, dar acum gestionez problemele pe care le-a creat altcineva. La anul, intenția mea fermă este să revenim pe un făgaș normal, în care există o predictibilitate a plăților. Asta e acum problema: restanțele sunt așa de mari, că în fiecare lună este o ruletă, ce factură este plătită”.