Noua conducere a județului are în vedere reformarea sistemului de parcare TimPark. În acest sens, dorința lui Dominic Fritz este de a utiliza banii din TimPark pentru investirea în noi parcări, astfel că, un sistem de abonamente de parcare pentru rezidenți ar putea fi implementat în cartierele timișorene.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că subiectul de față reprezintă o prioritate pentru municipalitate, întregul sistem de parcare trebuie regândit, existând deja o primă strategie. Potrivit primarului, în momentul de față se desfășoară lucrări cu privire la o reformă a TimPark și SDM, societatea consiliului local care îl administrează.

„Lucrăm la o reformă la Timpark, la SDM, mai ales că nu este un sistem foarte clar care să spună că încasările din Timpark să fie reinvestite în parcări. Asta vrem să schimbăm. E clar că cine contribuie printr-o taxă de parcare în orice formă posibilă trebuie să vadă și beneficii. Am prelungit acum tarifele pentru încă șase luni, dar după acele șase luni vom avea o reformă a sistemului de parcare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Banii din parcări vor fi reinvestiți

Potrivit primarului din Timișoara, „politica de parcare trebuie să se schimbe și ea” iar la nivelul cartierelor va fi implementat un sistem de abonament de parcare pentru localnici, însă actualmente, nu se cunoaște exact modul în care acesta va fi gândit, dar un lucru este clar și anume, acela că Timișoara are nevoie de un număr suplimentar de locuri de parcare.

„De exemplu, banii care sunt încasați pentru parcare trebuie reinvestiți în parcare, asta nu se întâmplă acum în mod automat. Trebuie, mai ales în cartiere, să avem un sistem de abonamente pentru rezidenți. Bineînțeles că trebuie să creăm mai multe locuri de parcare.

Problema cu locurile de parcare este că orașul nu este destul de mare ca să putem asigura pentru fiecare câțiva metri pătrați în spațiul public ca să-și pună mașina acolo. Dar e clar că acolo trebuie să se schimbe abordarea și lucrăm la un plan pe care o să-l prezentăm în 2021”, a explicat primarul Timișoarei.

În eventualitatea cazului în care totul va decurge bine, reprezentanții primăriei vor anunța schimbările în a doua jumătate a anului acesta.