O campanie de strângere de fonduri desfășurată de Rotary Satu Mare a făcut posibilă achiziția a două echipamente de oxigenoterapie, donate Spitalului COVID Carei

O campanie de strângere de fonduri desfășurată de Rotary Satu-Mare dă speranțe sporite bolnavilor de COVID-19. Campaniei de strângere de fonduri s-a desfășurat pe parcursul lunii decembrie 2020. Membrii clubului au reușit să strângă suma necesară achiziției a două echipamente de oxigenoterapie cu debit mare AIRVO2. Rotary Satu-Mare a donat echipamentele Spitalului COVID din Carei din județul Satu Mare, în cursul săptămânii trecute.

Succesul campaniei a fost posibil cu ajutorul și implicarea cadrelor medicale ale spitalului, coordonate de dl. Dr. Dragoș Ciprian. Acestea au sesizat membrii Clubului Rotary cu privire la necesitatea acestor aparate. Rotarienii sătmăreni au reușit să faciliteze accesul la modalități prin care se poate câștiga timp prețios pentru pacienții care au mare nevoie de oxigen.

Abia acum Spitalul COVID din Carei, cu sistemele de oxigenoterapie cu debit mare donate spitalului, poate lupta cu succes. Echipamentele achiziționate reprezintă o ,,punte” între oxigenoterapia standard, din dotarea unei secții medicale și sistemul CPAP utilizat în sectiile ATI și pacienții care dezvoltă insuficiență respiratorie. Pentru persoanele cărora nu se poate asigura imediat un loc în secția de Terapie Intensiva se asigură această metodă superioară de oxigenoterapie, care poate face diferența între viață și moarte.

,,Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibil acest proiect. Vă mulțumim pentru solidaritate, pentru fiecare contribuție și pentru că, încă o dată, ați dat dovadă de omenie. Mulțumim deopotrivă domnului doctor Dragoș Ciprian pentru implicare și tuturor partenerilor noștri pentru generozitate!” a transmis domnul Pavel Szilárd Ötvös, președintele Clubului Rotary Satu Mare.

Bilanț COVID-19 Satu Mare

În județul Satu Mare incidența COVID-19 a scăzut la 1,7 la mia de locuitori. Ultima raportare pentru 24 de ore a prezentat 34 de noi cazuri în județ. Numărul total de cazuri COVID-19 care s-au înregistrat în județul Satu Mare este de 7741.