Moartea dubioasă a fetiţei din Tureac, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a şocat întreaga comunitate şi a fost subiectul unor serii interminabile de întrebări, motiv pentru care autorităţile au procedat la deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă, pentru a încerca să stabilească cu exactitate ce anume a cauzat decesul minorei.

Copila se pare că ar fi acuzat probleme digestive, primind în cauză un tratament injectabil, însă în seara zilei respective aceasta s-a prăbuşit, iar medicii nu am mai putut să o readucă la viaţă.

Urmare a efectuării autopsiei, medicul legist a decis testarea Covid-19, din cauza faptului că plămânii micuţei arătau precum cei ai pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus, iar rezultatul a ieşit pozitiv.

Familia refuză testul Covid-19

Tocmai din acest motiv, cazul de faţă a fost adus şi în atenţia celor de la DSP BN, familia Georgianei fiindpusă în izolare, însă, potrivit şefei Ana Andritoiu, aceasta nu este de acord cu testarea Covid-19.

„Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Aşteptăm să termine şi anatomo-patologicul – care durează mai mult – și să vedem ce iese.

Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv. Am luat legătura şi cu cei de la Bucureşti şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară ca deces COVID sau este cauză mecanică„, a mai explicat Anca Andriţoiu.

Poliţia ia „atitudine”

Polițiștii din cadrul Poliției Municipale Bistrița au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările în acest dosar se fac sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a declarat Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții suspecte a fetiței din Tureac. În urma cercetărilor se va dispune o soluție procedurală”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Maxim Cezar, purtătorul de cuvânt al instituției.

Dosarele penale de acest tip sunt deschise din oficiu în momentul în care persoana decedată nu este cunoscută cu antecedente medicale sau în cazurile în care viaţa acesteia a fost pusă în pericol.