INFP a anunțat că în noaptea de marți spre miercuri, în regiunea Vrancea, au avut loc două cutremure cu magnitudine de 3,9 și celălalt de 3,2.

Primul seism a avut loc în jurul orei 2:07, cu magnitudinea de 3,2, la adâncimea de 134 de kilometri. Epicentrul s-a aflat la 79 de km est de Brașov, 94 km nord-est de Ploieşti. 100 km sud de Bacău, 114 km vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila şi 144 km nord de Bucureşti.

Al doilea cutremur s-a produs la intervat de două ore și jumătate, la ora 4:35. A avut o magnitudine de 3,9, la o adâncime la 137 de km. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 78 km est de Braşov, 94 km nord-est de Ploieşti. De asemenea, 99 km sud de Bacău, 115 km vest de Galaţi, 117 km nord-vest de Brăila şi 145 km nord de Bucureşti.

În luna februarie, în România au avut loc 25 de cutremure.  Magnitudinea a fost  cuprinsă între 2 și 3,9 pe scara Richter. Cel mai puternic seism s-a produs în 31 ianuarie, în județul Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri. Cutremurul a fost resimțit și la București.

Trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un cutremur mare în România

Mircea Radulian, de la Institutul Național pentru Fizica Pământului, a declarat că un cutremur nu este o chestiune de ,,dacă”. Este o chestiune de ,,când”.

„Anul 2020 a fost un an destul de moderat. Putem spune chiar slab ca activitate seismică în România. Nu a fost o activitate deosebită.

A fost un cutremur de magnitudine peste 5 în ianuarie. În rest a fost o activitate destul de scăzută pentru zona Vrancea, ceea ce a fost foarte bine, în sensul că nu am avut probleme”, a mai specificat seismologul.

INFP a anunțat că în noaptea de marți spre miercuri, în regiunea Vrancea, au avut loc două cutremure cu magnitudine de 3,9 și celălalt de 3,2.