Dragostea nu cunoaște granițe și trece peste orice. Acest lucru a fost demonstrat de doi seniori din Spania ce, datorită virusului COVID-19 au fost separați trupește, dar în spirit au rămas aproape.

În fiecare zi, un bătrân de 90 de ani și-a vizitat soția la azilul unde era internată. El a făcut efortul de-a simți prezența, întâlnindu-se doar la geam, singura cale de comunicare pe timp de pandemie pentru cei doi seniori.

Chiar dacă amândoi sunt vaccinați, azilul a interzis vizitatorii din cauza restricțiilor impuse de COVID-19. Impresionați până la lacrimi de gestul de iubire a bătrânului, personalul azilului o duc de fiecare dată pe femeie la fereastră și îi oferă un scăunel soțului ei.

Povestea lor de iubire transcende timpul, cei doi fiind de 65 de ani împreună și niciodată nu au fost separați. Pandemia nu i-a împiedicat să-și manifeste iubirea de o viață unul față de celălalt.

O poveste de iubire pe timp de pandemie

„Nu am fost niciodată despărțiți. În martie, directorul azilului mi-a spus că nu voi mai putea reveni pentru a-mi vizita soția, din cauza restricțiilor impuse de autorități. De atunci vin mereu la fereastra azilului, și astfel, simt că aproape o pot atinge, și îi trimit o sărutare”, a povestit Xavier Anto.

Nevasta lui suferă de Alzheimer, iar el îi arată de fiecare dată poze cu copiii și nepoții lor, pentru a cotracara efectele nevaste ale bolii. După ce se privesc prin geam, cei doi se apropie și-și pun mâinile pe geam, după care își trimit un sărut.

Chiar dacă nu au posibilitatea de a se atinge sau auzi, cei doi seniori au demonstrat, prin dragostea lor, că nimic nu-i poate despărți, în special în aceste momente grele cu care se confruntă omenirea.

Datorită vaccinurilor ce au apărut, pandemia de COVID-19 înregistrează o ușoară temperare a cazurilor la nivel mondial. India este singura țară unde numărul cazurilor este de sute de mii pe zi.