Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, cel care este răspunzător cu reuniunea angajaților din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a făcut public un comunicat de presă care face referire la punerea în relație a unui accident înregistrat în cursul vinerei trecute, în Alba Iulia, de dimineață, cu refuzul guvernanților de a mai acorda sporuri bugetarilor.

Despre ce anume este vorba? Ce s-a întâmplat? Haide-ţi să vedem.

Din oficiale

„Un angajat al CNAIR a murit într-un accident rutier, în timp ce decidenții analizează tăierea sporurilor pentru condiții periculoase”, astfel debutează comunicat de presă al Sindicatului „Elie Radu”.

„Sindicatul Drumarilor «Elie Radu» […] trage un semnal de alarmă asupra deciziilor profund incorecte care au ca scop final tăierea sporurilor muncitorilor instituției”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții drumarilor spun următoarele:

„Muncitorii CNAIR lucrează în condiții grele, iar sporurile pe care le primesc, având în vedere pericolul continuu la care se expun, sunt întru totul meritate”.

„Sindicatul Drumarilor «Elie Radu» deplânge decesul survenit în această dimineață al unui muncitor din cadrul Secției de Producție București, ca urmare a unui accident rutier petrecut pe DN 5, la ieșirea din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu.

Nimic nu mai poate alina în momentul de față durerea familiei sale, căreia îi transmitem public condoleanțe și de care vom fi alături, însă este un semnal de alarmă în urma căruia decidenții trebuie să înțeleagă pericolul zilnic la care se expun în fiecare zi angajații instituției”, se mai arată în comunicat.

Sindicaliţtii iau atitudine. Ce spun aceştia şi ce punct de vedere au?

Sindicaliștii afirmă la ora actuală, nu mai mult, nu mai puţin, decât faptul că:

„Precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor CNIAR nu sunt mari, iar sporurile acordate, în momentul de față, sunt esențiale pentru întregirea veniturilor și pentru a duce o viață în condiții decente. Tăierea acestora ar fi o decizie profund nedreaptă pe care Sindicatul Drumarilor «Elie Radu» o va contesta”.