Drumul Făgăraș-Sibiu este, astfel, mai aproape de realitate, deoarece se așteaptă avizul de mediu, relatează economedia.ro

Ministrul Transporturilor a precizat că studiul de fezabilitate va cuprinde două părți. Oficialul Guvernului recunoaște că traficul este infernal prin cele două municipii

„Am scos la licitație actualizarea – că era în sertar de 12 ani și nimeni nu mai făcuse nimic – pentru bucata Brașov-Făgăraș din această autostradă. E un proiect foarte important, deoarece este foarte mult trafic între Brașov și Sibiu, un trafic infernal prin sate. Iar de la Făgăraș la Sibiu, un studiu de fezabilitate care a durat mult prea mult, din păcate 5 ani. E chiar pe final, așteptăm acordul de mediu în câteva săptămâni și îl scoatem la licitație, proiectare și execuție. Practic Brașov-Sibiu va fi din două bucăți”, a declarat ministrul Transporturilor, pentru sursa citată.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNADR), valoarea totală a contractului este de 614 milioane de euro, iar studiul de fezabilitate este aprobat de Guvern.

Drumul Făgăraș-Sibiu, aproape de realitate. Ce prespupune, de fapt, avizul de mediu

Între cele două municipii este o distanță de 75 km. Conducătorii auto sunt exasperați atunci când e nevoie să-l parcură, din cauza aglomerării. Chiar dacă parcurg satele din cele două municipii și ar putea completa traseul turistic, românii se plâng de calitatea lucrărilor la drumurile publice. Avizul de mediu presupune ca autoritățile dau undă verde pentru lucrări.

Ministrul Cătălin Drulă susține că licitația pentru acest tronson, pare din Autostrada Transilvania, este diferită față de cum se proceda înainte.

Astfel, CNAIR primește la final toată documentația tehnică.

Autostrada Transilvania este unul dintre cele mai mari proiecte rutiere. În total, sunt 200 de kilometri care va traversa Carpații Orientali și vor face conexiunea între Transilvania și Moldova.

Valoarea proiectului A8 depăsește 17 milioane de lei. Contractul pentru finanțare  a fost semnat încă din  2019.

De asemenea, pentru lucrările la A8 au fost expropriate mai multe imobile proprietate privată.