Drumurile judeţene care fac legtura între localităţile Curtici de Sânmartin şi Socodor de Nădab urmează să intre într-o serie de lucrări cu scopul de a fi modernizate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca a făcut anunţul

Anunţul de faţă a fost făcut de către preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca. Acesta a semnat de curând contractele aferente pentru modernizarea celor două şosele anterior menţionată, prin utilizarea fondurilor provenite din partea Uniunii Europene, în cadrul unui program intitulat „Programul Interreg”.

Lucrări de modernizare în valoare totală de 18,3 milioane de lei

În acest sens, drumul Curtici-Sânmartin, care măsoară o lungime de 8,6 kilometri, va fi supus lucrărilor de modernizare care se întind pe o perioadă nu mai mare de 14 luni de zile. Cu privire la costurile necesare, acestea se ridică la aproximativ zece milioane de lei.

La polul opus, în ceea ce priveşte modernizarea drumului Socodor-Nădab, ce are o luncime de cinci kilometri, aceasta va dura timp de nouă luni de zile, iar valoarea investiţiei este de 8,3 milioane de lei. Drumul de faţă urmează să funcţioneze ca şi o şosea de centură a oraşului Chişineu Criş.

„Șoseaua de centură a orașului Chișineu Criș se va intersecta și cu drumul expres Arad-Oradea. Acest drum va prelua și o parte din traficul înspre vama Vărșand de pe drumul național 79 Arad-Oradea și va scurta, astfel, accesul către acest punct de trecere a frontiere”, spun reprezentanţii CJA.

Drumul Sânmartin-Socodor va fi de asemenea modernizat

În schema de faţă mai intră, de asemenea, şi drumul Sânmartin-Socodor, care se află însă, în momentul de faţă, în diverse contestaţii. Cu toate acestea, şi acesta urmează să fie modernizat tot în cadrul programului de faţă cu finanţare europeană, la fel ca şi centura oraşului Curtici, lucrare care nu de mult a fost începută.

Aşadar, putem să ne aşteptăm ca lucrările la drumurile acestea să fie finalizate în cel mult 14 luni de zile.