După ce Electric Castle a fost amânat pentru anul viitor, un alt mare eveniment muzical ce avea loc la mare va fi reprogramat.

Festivalul Neversea, ce urma să fie organizat în iulie, urmează să fie reprogramat tot în acest an.

Organizatorii nu au stabilit încă data exactă și au explicat că, datorită normelor sanitare ce ar ar fi permis un număr redus de participanţi, decizia cea mai bună este reprogramarea evenimentului.

Persoanele care și-au achiziționat bilete și abonamente vor putea participa pentru noua dată a festivalului.

Cel mai iubit festival de la malul Mării Negre, amânat

Organizatorii Neversea au explicat că măsurile luate de autorități nu sunt transparente și clare în ceea ce privește activitatea culturală. Electric Castle a fost amânat pentru 2022.

Totodată, reprezentanții festivalului așteaptă din partea Guvernului o reanalizare a normelor propuse pentru organizarea evenimentului în siguranță și cu o participare a unui număr mare de oameni.

,,Normele publicate de autorităţi spun că în luna iulie evenimentele se pot desfăşura cu un număr limitat de 2500 de persoane, cu distanţare de 2 mp între participanţi.

Din acest motiv, organizatorii Neversea spun că nu îşi doresc o variantă de compromis a festivalului, dar au nevoie de garanţia autorităţilor că normele vor fi schimbate după cum au promis, măcar începând cu 1 august”, au mai anunţat organizatorii evenimentului muzical.

Edy Chereji, directorul de comunicare al Neversea, a explicat în repetate rânduri că normele sanitare actuale fac imposibilă organizarea unui astfel de eveniment.

Îi asigurăm pe toţi cei care aşteaptă festivalul că vom face tot ceea ce depinde de noi, vom căuta cele mai bune soluţii. În acelaşi timp, solicităm încă o dată autorităţilor să vină în sprijinul industriei culturale prin stabilirea şi comunicarea cât mai clară şi mai rapidă a unor norme care să ajute cu adevărat la reluarea activităţii culturale în România”, a afirmat Edy Chereji, relatează News.ro.

Reamintim că biletele și abonamentele cumpărate în 2020 sunt valabile pentru ediția de Neversea din 2021.