Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții municipalității, viceprimarul este asimptomatic, în timp ce secretarul prezintă o simptomatologie ușoară.

„Nu este sigur, deocamdată, dacă între cele două cazuri există o legătură, în condițiile în care regulile de siguranță au fost respectate. Cei doi au purtat mască și au păstrat distanța socială. Primarul Municipiului Timișoara Dominic Fritz a primit un rezultat negativ, la un test realizat ieri seară, dar a decis să lucreze de acasă în următoarele zile, ca măsură de precauție. Primarul Dominic Fritz va repeta testul la sfârșitul săptămânii”, au transmis reprezentanții PMT.

Fritz urmează să semneze de acasă

Etajul pe care sunt amplasate birourile viceprimarului, secretarului și primarului, a fost supus în cursul serii de miercuri unei dezinfecții complete, iar personalul aflat la etajul întâi urmează să fie testat preventiv.

”Întâlnirile pe care le-am programat pentru această săptămână vor avea loc pe zoom, iar dosarele le voi primi la semnat, în continuare, pentru ca activitatea Primăriei să nu fie perturbată. Știu că se apropie Crăciunul și am vrea, pentru un timp, să uităm de toate grijile anului acesta. Dar, din păcate, tocmai pentru că se apropie Crăciunul trebuie să fim mai atenți. Să purtăm masca, să păstrăm distanța, să evităm întâlnirile nenecesare, ca să fim bine de sărbători”, a declarat Fritz.

Teste periodice pentru angajați

În cadrul Primăriei Timișoara activează în prezent peste 600 de angajați, iar în acest sens, mulți dintre aceștia vor fi testați periodic în baza unui protocol încheiat cu Spitalul Municipal.

Totodată, având în vedere faptul că Primăria nu se află la primele cazuri de coronavirus, DSP a decis inițierea unei anchete epidemiologice.

„Sunt peste 600 de angajați în Primăria Timișoara, am mai avut tot timpul cazuri de Covid. Nu pot să vorbesc despre indivizi, dar DSP face anchete epidemiologice. Cei care trebuie vor fi carantinați. Noi avem și un protocol cu spitalul municipal și o să testăm într-un mod regulat, preventiv, mai mulți angajați, mai ales cei care au contact cu cetățeni. Până acum nu am făcut astfel de testări, acum am încheiat protocolul”, ne-a mai spus primarul Timișoarei.

La începutul lunii octombrie, primarul Dominic Fritz mai fusese suspect de coronavirus, acesta fiind considerat „contact direct” al unei persoane infectată cu SARS-CoV2. Drept urmare, primarul a rămas și atunci în izolare până în momentul efectuării celui de-al doilea test, care a ieșit negativ.