Anunțul momentului a venit de la oficialul Guvenului. Pe plajă și la munte nu vom purta masca de protecție. Acest lucru este mai mult ca sigur pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID.

E anunțul momentului! Toate persoanele vaccinate trebuie să știe

„În primul rând sunt câteva lucruri pe care cu toţii le așteptăm pentru sezonul estival: este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, etc… Dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoanele vaccinate.

E anunțul momentului! Cum mergem la munte sau la mare

Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante care pot să ajungă, la interior, cu capacitate 100% cu persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% persoane vaccinate. Sunt lucruri la care ne uităm, putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate, şi aşa mai departe”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Target pentru normalitate: 5 milioane de persoane vaccinate

Cîțu spune că s-au simplificat mult procedurile de vaccinare anti-COVID. De astăzi, marți, 4 mai, medicii de familie au început imunizarea direct în cabinete. De asemenea, sunt puse la dispoziție și centre mobile în toată țara.

„Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. Cu maşina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare. Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluţie este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”, este mesajul premierului Cîțu, postat pe Facebook

În ultimele 24 de ore,  41.273 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore, conform datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV). Din dozele administrate, 33.449 au fost Pfizer, 4.133 Moderna şi 3.691 AstraZeneca, informează oficialii Guvernului.