În ultimele 24 de ore, peste 70 000 de persoane au fost vaccinate anti COVID.  Procedurile continuă să se simplifice, transmit oficialii Guvernului.

Astfel, este mai simplu să te vaccinezi în județe precum: Hunedoara, Cluj, Timiș, Covasna, Sibiu și în București.

Pentru cei care vor să se imunizeze cu serul AstraZeneca, pot merge cu cartea de identitate la cel mai aprociat centru. Nu mai este nevoie de programare, în prealabil. De asemenea, sunt vești bune și pentru cei care vor să se vaccineze cu dozele produse de Pfizer.

Astăzi, 26 aprilie, în România ajunge cea mai mare tranșă de vaccin produs de această companie. Este vorba despre 725 400 de doze care vor fi distribuite în toată țara.

E mai simplu să te vaccinezi. Ce modificări s-au făcut

Vaccinarea continuă și prin metodele mobile, de genul „drive Thru” . Județe precum Hunedoara, Cluj, au amenajat în parcarea centrelor comerciale astfel de centre.

Cei care vor să se imunizeze se pot prezenta cu autombilul sau cu taxiul, informează autoritățile.

Ce modificări s-au făcut la administrarea rapelului

S-a decis ca rapelul să fie administrat și la alt centru de vaccinare decât la cel care s-a administrat prima doză. Centrele de vaccinare o vor pune în aplicare, de astăzi.

“Am luat în calcul asta, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin pentru care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi.

De exemplu, dacă în Bucureşti există locuri libere, sigur că te poţi duce să faci rapelul acolo, nu este absolut nicio problemă. Chiar joi am discutat cu colegii de la STS încât să avem această posibilitate de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză. Cred că zilele acestea va fi deja disponibilă (posibilitatea de a modifica centrul pentru rapel – n.r.), se lucrează deja la acest lucru”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

Autoritățile vor să accelereze procesul de vaccinare anti- COVID pentru a reveni la normalitate.