Astfel, elevii se vor întoarce în bănci după criterii bine stabilite. Cei din clasele terminale vor reveni la școală pe 10 mai. Restul elevilor sunt așteptați la cursuri, miercuri, 5 mai. Acest lucru este valabil pentru localitățile în care rata de infectare este de 1 la mia de locuitori.

„ Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii.  Excepție fac cei  din clasele terminale. Pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde. În acesta,  toți elevii vin la școală, de la grădiniță, până la învățământ primar, gimnazial și liceal, cu prezență fizică.  Sunt  1.731 de localități în acest moment.

În scenariul 2, rată de infectare peste 1 la mie, situație în care se găsesc acum un număr de 1.450 de localități, vor veni la școală cu prezență fizică miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele I-IV, plus clasa pregătitoare”, a spus ministrul Educației la TVR 1.

 Elevii se întorc în bănci

Elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare peste unu la mie, vor studia online, a decis Ministerul Educației.

„Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare peste unu la mie, rămân în online. În data de 10 mai, vor reveni, indiferent de scenariu.  Nu există diferențiere, toți elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și clasele terminale din învățământul postliceal și învățământul profesional, cu prezență fizică.

Decizie pentru examenele națioanale

Trebuie să ne gândim că elevii de clasa a VIII-a revin pe 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie.  Pe 22 iunie, încep examenul de Evaluare Națională cu prezență fizică, Bacalaureatul urmând să înceapă pe 28 iunie.

De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător. Apreciez că a existat înțelegere în cele din urmă, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special”, a precizat Sorin Cîmpean, ministrul Educației.