Canada este prima țară din lume care a decis să înceapă vaccinarea,cu serul Pfizer, copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Decizia a fost luată de către Ministerul Sănătății din Canada după mai multe studii clinice inteprinse de-a lungul mai multor luni.

Din primele cercetări s-a demonstrat faptul că nu există niciun risc pentru minorii care se vor vaccina cu serul produs de compania Pfizer BioNTech.

„S-a stabilit că acest vaccin este sigur și eficient atunci când este utilizat în această grupă de vârstă”, a spus un reprezentant al ministerului.

În luna martie a anului trecut, reprezentanții companiei au declarat că vaccinul are o eficiență de 100% și un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Canada, prima țară din lume ce autorizează vaccinarea pentru copiii între 12 și 15 ani

Conform specialiștilor, riscul copiilor de a se îmbolnăvi grav sau chiar de a muri de la infecția cu noul coronavirus este extrem de redusă. De la începutul pandemiei și până acum au avut foarte rar nevoie de tratament în spital, relatează Mediafax.

Compania Pfizer BioNTech a depus la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere pentru aprobarea vaccinului anti-COVID la copiii de peste 12 ani. Testele care au avut loc pe 2.260 de copii între 12 şi 15 ani au arătat o eficiență de 100 % a vaccinului. Nici un copil nu a avut nevoie de internare la spital.

Totodată, nu au existat reacții adverse după vaccinare, atât la prima doză, cât și la a doua.Evaluarea EMA durează până la 6 săptămâni.

Canada este prima țară din lume ce a decis autorizarea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Specialiștii din domeniu precizează că vaccinul este 100 % sigur, iar riscul infectării în rândul copiilor cu COVID-19 este destul de redus.

Uniunea Europeană analizează cererea făcută de Pfizer pentru autorizarea vaccinării în rândul celor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.