În ședinta din 3 ianuarie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 1 privind reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și au aprobat noua listă cu țările de risc epidemiologic pentru care este obligatorie intrarea în carantină pentru persoanele care sosesc în țara noasră din acestea.

Persoanele care vin din Marea Britanie trebuie să aibă asupra lor certificatul unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în România. Persoanele care nu au testul negativ vor intra în carantină pentru paisprezece zile.

În Hotărârea numărul 1 este menționat   faptul că, începând cu data de 04.01.2021 ora 19.00  toate zborurile spre și dinspre Marea Britanie din și către Românie vor fi reluate.

Carantină pentru persoanele care vin din peste 40 de țări

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista galbenă cu statele și zonele de risc epidemiologic ridicat pentru care este obligatorie măsura carantinării pentru persoanele care sosesc în România și nu au certificatul unui test negativ, rapid anigenic pentru SARS-CoV-2.

De aminitit e că România a interzis , oficial, toate zborurile din și spre Marea Britanie , pentru 14 zile, începând cu data de 21.12.2020, datorită apariției unei noi tulpini a virusului SARS-COV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.  Noua tulpină se transmite mult mai rapid și a fost dedectată în mai multe țări din Europa. La Londra s-a instituit nivelul 4 de alertă, iar regulile de restricție pe care autoritățile le-au luat au fost cele mai drastice de până acum.

Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în România. Conform Digi24, medicii de la Institutul ,,Matei Balș” au descoperit virusul la un bărbat ce s-a întors din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. De precizat că noua tulpină descoperită este mult mai contagioasă.