USR PLUS propune înființarea unui centru de vaccinare chiar la Catedrala Neamului, pentru a încuraja vaccinarea împotriva coronavirusului. Ba mai mult, parlamentarii USR PLUS vor amenjarea unor astfel de centre la mai multe biserici.

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, susține că BOR ar influența pozitiv campania de vaccinare anti-COVID.

„Trebuie să încurajăm vaccinarea.  Cu siguranță, biserica este un loc unde ne rugăm și pentru suflet și pentru trup. Ce poate fi mai frumos decât să vedem, că în atâtea alte situați, că Biserica este un partener foarte bun al statului.”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Trebuie să înțelegem că acest mesaj care s-ar da ar fi un mesaj foarte puternic pentru populația mai în vârstă. Pentru cei care au probleme grave de sănătate, pe care trebuie să îi protejăm.”, a precizat Emanuel Ungureanu, citat de Antena3.

Cum vrea USR PLUS să se folosească de BOR. Propunere nepotrivită

Despre această situație, BOR, prin purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că este o cerere nepotrivită din partea USR PLUS. Biserica nu ar trebui să fie inclusă în această campanie de vaccinare, având în vedere că vaccinarea este un act de voință.

„În legătură cu această ușoară presiune, chiar provocare, adresată Patriarhului României de a se vaccina public, ea iese din limitele eleganței și a bunului simț, pentru că nimeni nu este obligat să se vaccineze public.

Vaccinul este un act liber, voluntar și este dictat de un profil medical, pe care ar trebui să îl luăm în considerare când decidem astfel de lucruri.

Vaccinul este un act liber, voluntar și este dictat de un profil medical. îl luăm în considerare când decidem astfel de lucruri.

A soma pe cineva să se vaccineze, ca să dea un exemplu, mi se pare la fel de inadecvat ca și prima solicitare”, a precizat Vasile Bănescu, citat de antena3.ro

Ce relație are USR PLUS cu BOR. A fost contra schitului ”Prodromu” de la Muntele Athos

În fapt, propunerea USR PLUS poate fi interpretată și ca pe o compensare a imaginii pierdute, după ce s-a împotrivit finanțării schitului românesc de la Muntele Athos.

Parlamentarii acestei formațiuni politice au fost aspru criticați de români, după respingerea finanțării. Schitul Prodromu are o importanță covârșitoare pentru credincioși. Anual, sute de mii de pelerini se roagă în acest loc.

„Aici e vorba în primul rând de istorie! Niște cărți de istorie ar fi utile. Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva așezământului cultural, spiritual și istoric de la muntele Athos(… )Se dovedesc ignoranți și necunoscători de tradiții și istorie. Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroșa rândurile unor organisme fără logică spirituală?”, declara europarlamentarul Rareș Bogdan, după respingerea finanțării așezământului cultural de la Athos.

Împotriva finanțării acestuia au votat împotrivă doar deputații USR PLUS. S-au înregistrat 258 de voturi ”pentru”, 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat.